Úra jön az Ördögkatlan fesztivál öt baranyai településen

Úra jön az Ördögkatlan fesztivál öt baranyai településen

Több száz programot tartanak az augusztus 3. és 7. között zajló Ördögkatlan összművészeti fesztiválon. Palkonyán, Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden augusztus 3. és 7. között várják a fesztiválozókat – a kötetlenség jegyében.

A fesztiválon egyebek mellett színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi rendezvényekkel, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel és kiállításokkal várják a várhatóan több tízezres számban megjelenő érdeklődőket.

A fesztivál idei díszvendégei a Nézőművészeti Kft. társulata, Bereményi Géza Kossuth-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, rendező, a Pannon Tükör kulturális folyóirat és Pál István Szalonna lesznek.

A Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Kovács Krisztián, Katona László és Gyulay Eszter alkotta független társulat, a Nézőművészeti Kft. öt produkciót mutat be a közönségnek öt helyszínen, kilenc alkalommal.

A 25. születésnapját tavaly ünneplő Pannon Tükör kulturális folyóirat irodalmi beszélgetésekkel, lapszámbemutatókkal és egy kortárs dalszövegekből készült különleges kiadvány bemutatójával készül. A Baranya megye öt településén, Palkonyán, Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden megvalósuló programok részeként a 30Y zenekar az idei Ödögkatlan kiemelt vendégeként lép fel a fesztiválon.A rendezvényen mások mellett koncertet ad a Besh o droM, a Tudósok, a Szabó Balázs Bandája, a Wombo, a Galaxisok, a Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band, az Esti Kornél, Pál István Szalonna, a Romano Drom és Tompos Kátya.

A gyerek- és családi programok között olyan előadókat találhat a közönség, mint a Rutkai Bori Banda, a pécsi Bóbita Bábszínház vagy az Apacuka Zenekar.

A 14. Ördögkatlanon a rendezvény közelmúltban elhunyt védnökére, Törőcsik Marira augusztus 6-án Mozart Requiemjével emlékeznek majd a Pannon Filharmonikusok muzsikusainak tolmácsolásában.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a karszalagos programokat csak azok látogathatják, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.     A rendezvény programja a www.ordogkatlan.hu honlapon érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »