Őszi hónapokban Hévízen

Őszi hónapokban Hévízen

Az őszi hónapokban Hévízen még javában tart a strandszezon, az indiánnyár is rengeteg programot tartogat.

A Hévízi-tó vize 30 fokos, a szabadban fürdőzni, napozni, kirándulni, kerékpár- és gyalogtúrákat tenni ősszel a legjobb.

Szeptemberben több különleges program lesz a Hévízi-tavon

A Tófürdő idén előszőr szeptember 24-én 19-22 óra között Holdfényfürdővel, látványkonyhával és esti élőzenével várja azokat, akiknek már régóta vágya este sötétedés után megmártózni a Hévízi-tóban. Szeptember utolsó hetében a Tófürdőn az esti élmények mellett nappal a sporté lesz a főszerep a BeActive Európai Sporthét alkalmából több ingyenes sportprogramon; jóga, nordic walking a tó körül, Kneipp torna és vízi torna lehet reszt venni.

Élőzene több alkalommal több helyszínen Hévízen

Hévíz belvárosában a fürdés után heti több alkalommal délután 5 órakor élőzene és szabadtéri filmvetítés segít a kikapcsolódásban, és varázsolja kellemessé a Dr. Moll Károly és a Festetics teret is. Fellépnek a Babos Piller Jazz Duo, Fidelis Brass Band, Takács Percussion Group. Szeptember 17-én például a Casablanca filmvetítést élő zongora kíséri. Mr. Piano, a guruló zongora hangja már a film vetítése előtt hallható lesz a Nagyparkolóban és a sétálóutcán. A Szentélek Templomban szerda esténként szeptember végéig csendül fel Teleki Miklós Artisjus díjas orgonaművész koncertje.

Magyar Virtus néven Hungarikum Napok és Nemzeti értékek bemutatásán vehetnek részt azok, akik szeptember 24-25-én felkeresik az Egregyi Múzeum kertjét. Előadások, látványfőzés különleges magyar ételek kóstolója halászlé, birkapörkölt, és dobostorta is lesz. Magyar kutyák bemutatója, népzene és cigányzene, kreatív gyermekfoglakozás gondoskodik a felhőtlen hangulatról. A Hungarikum napok zárórendezvénye október 16-án egy háromfelvonásos operett előadás lesz.

A főszerep a gasztronómiáé

A Hotel Európa fit minden hónapban készül Sunday Bruch programmal, a Brix Bistro-ban Barista tanfolyam és Stand up est lesz. A Palace Hotel Hévíz éttermében november 13-án hosszú kihagyás után ismét összejön a Tizenhárom séf és örömfőzésük alkalmával készül majd egy megismételhetetlen menüsor. November 13-án a város több helyszínén lesz ABORRA, variációk a borra egyedi étel- és italkínálat, ahol Hévíz Város Boráé a főszerep. Az ABORRA gasztronómiai rendezvény az idei évben már második alkalommal kerül megrendezésre, melynek alkalmával több szálloda és étterem étlapján szerepel az idei város borával a Fodorvin borászat rajnai rizling borával készült étel. Októberben már hagyomány a Kertészeti centrumban szervezett Gesztenyefesztivál, novemberben pedig Márton-napi libanapok a Hévízi Termelői Piacon a libafuttatás mellet libás ételek is készülnek.

Minden, ami az egészségről szól

Október 23-án a Hévízi Termelői piacon Zalai Egészségnapot szervez a Hévíz programszervező csapata. Szombat délelőtt különböző helyi termékekből készülnek majd egészséges ételek. Novemberben a hévízi szállodák a számítógépes munka okozta derék, hát és egyéb fájdalmak csökkentésében szeretnének kedveskedni a multi és irodai dolgozóknak, akik a hétvégi szállásfoglalásuk mellé egy egészségmegőrző kezelést vehetnek igényben ingyenesen, illetve kedvezményesen.

A fürdőzés után a programok előtt

A tavalyi évben nagy sikerű Shoping Night program során több üzletben készlet kisöprésre készülnek a hévízi kereskedők, akik este 9-ig tartanak majd hosszított nyitva tartást. Továbbra is vezetett városnéző séták indulnak a Hévízi Tourinform Iroda elől, mely során sok érdekességet hallhatnak a Hévízi-tó természeti értékeiről, legendáiról, de e mellett gasztro sétány, vagy fáklyás élmények sétán is részt vehetnek az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »