A Bölömbika-kilátó és a Szelcepuszta turistaszálló lett az év kedvence

A Bölömbika-kilátó és a Szelcepuszta turistaszálló lett az év kedvence

2021-ben is erős versenyben dőlt el, hogy mely építmények kapják az Év Turistaháza és az Év Kilátója kitüntető címet. Végül az Aktív Magyarország szavazásán a Bölömbika-kilátó és a Szelcepuszta turistaszálló kapta a legtöbb voksot a természetjáró nagyközönségtől.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a nagyközönség küldhette be kedvenceit a versenyre. A több tucat nevezett kilátó és szálláshely közül szakmai zsűri választotta ki a 10-10 legjobbat, melyek aktív turisztikai szempontból kiemelkedőek – közölte az Aktív Magyarország.

A döntős mezőnybe csak jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerülhettek be, melyek izgalmas turistautak vagy vízi turisztikai útvonalak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ezeken a helyeken.

A pályázat célja az volt, hogy minél többen válasszák a természetet a szabadidejük eltöltésére.

A csodás kilátás sok kirándulás csúcspontja, éppen ezért nem véletlen, hogy 3368 szavazattal a Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett az Év Kilátója. Az idén átadott építmény különlegessége, hogy csak vízi úton lehet megközelíteni, amihez csónakba, kajakba, kenuba kell szállni vagy SUP-ra kell pattanni. Kikötés után egyből egy lépcsősor vezet a magasba, ahonnan bele lehet feledkezni a tó kevésbé forgalmas, de annál izgalmasabb panorámájába.

Az Év Turistaháza címet az Országos Kéktúra útvonalán fekvő Szelcepuszta turistaszálló nyerte el 1139 szavazattal.A minden irányban több mint hat kilométernyi erdővel körülvett szálláshelyen csak a madárének és a fák susogása töri meg a csendet az Aggteleki-karszt erdeiben.

A turistaház, amely egyben erdei iskolai bázishelyként is működik, egyedülálló geológiai képződmények és cseppkőbarlangok ölelésében fekszik. Ebbe a környezetbe épült a turistaszálló, ahol bárki kipihenheti a hétköznapok zúgását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »