A Kőszegi Írottkő Hotelben jártunk

A Kőszegi Írottkő Hotelben jártunk

Az ünnepeket a festői Alpok aljai kisvárosban, Kőszegen töltöttük, ehhez szállásunknak a Fő téren található Hotel Írottkő szállodát választottuk, mely jó döntésnek bizonyult.

Az épület bár építészetileg nem igazán illeszkedik az ódon hangulatú, régi Fő tér patinás épületei közé, különleges építészeti megoldásával mégsem alkot negatív képet. Viszont a szálloda szerencsés lakói, akiknek szobája a térre néz, egy festményszerű képet nézegethetnek az ablakukból.

Az épületbe lépve azonnal az egyedisége miatt összetéveszthetetlen óriási aulában találjuk magunkat, a hatalmas tér modern eleganciát, kellemes hangulatot, és a szobák szempontjából célszerűséget képvisel. A szobák „bérház szerűen” a körfolyosókra nyílnak, a nyílt tér szabadság érzetet, egyedi érzést, és a Karácsonyi rendezvények miatti díszítésnek köszönhetően hangulatos kilátást biztosít.

A személyzet kedves, udvarias, segítő kész, bár információk terén nem mindenki áll a helyzet magaslatán. Annak ellenére, hogy a gyalogosan használható belvárosban vagyunk, a gépkocsik behajtási engedéllyel a szállodánál parkolhatnak, ez hatalmas előny, és kivételes lehetőség.

A szobák maximálisan megfelelnek a besorolásnak, a felújított lakrészekben modern design a falakon, hangulatos világítás, új bútorok, padlószőnyeg várja a vendégeket. A fürdőszobában kár az idejét múlt zuhanyfüggönyért, rontja az összképet és kényelmes használatot, különben minden tökéletes, jól és célszerűen élhető.

A vendégek komfortját bekészítések, mini bár (feltöltés nélkül), tv, hajszárító, rengeteg pakolási lehetőség, és télen nem kevésbé fontos módon határozottan meleg fogadja, mely a nap 24 órájában jellemző. A tisztaság példás, az ágy kényelmes, ágynemű tökéletes, törölközők bekészítve. Takarítás, igény esetén törölköző csere, pótlások minden nap, ez sem állt általános 3 csillagnál.

A szállodának saját wellness részlege van, ez belvárosi szálloda lévén igazi ritkaság, főleg hogy nem újépítésű hotelről beszélünk. Aroma szauna, finn szauna, gőzkabin, élményelemekkel szelet nagyobb méretű jakuzzi várja a vendégeket az árban. Ami szintén ritkaság, hogy az infra szauna és a só szoba is ingyenesen áll kikapcsolódni szándékozók részére, akik reális belépő megfizetése mellett, nem szállóvendégek is lehetnek. Egy jó kirándulás, vagy egy téli városi séta után maga a testi-lelki kényeztetés csúcsa egy városi szállodában egy ilyen kis wellness részleg.

Normál vendégszámnál és a reggelinél egy felújított hangulatos étterem áll a vendégek rendelkezésére, mely reggelinél sok ember esetén kevésnek bizonyul a csúcsidőben. A vacsorát nem tudtuk tesztelni, mert az aulában volt megterítve az ünnep miatt. Az étteremben menü ebéd is várja a betérőket és a szállóvendégeket egyaránt, ez viszont nincs a csomagárakban.

A reggeli bőséges, választékos, friss és jóízű, még az étkezési idő végén is töltenek mindent, a személyzet mindenben készséges, a tisztaságra, esetleges asztalterítő cserékre is figyelnek.

A vacsora ottlétünkkor svédasztalos rendszerben, a gyönyörűen felterített aulában volt, kár hogy a személyzet ruházata az ünnep ellenére erős negatív kontrasztot jelentett a hangulatos összképben. A választékos, minőségi, kifejezetten jóízű ételsor mindenki igényét kiszolgálta, a tálalás ízléses, még a vacsora idő végeztével is friss ételekkel utántöltve, amíg vendég volt, nem leszedve. Sajnos az ital felszolgálás ugyan ezt a tendenciát nem követte, pedig lett volna rá lehetőség és igény. Az ételsor színvonalas, ünnephez méltó, a színvonal a két ünnep közötti időszakban sem csökkent, sőt a törzsvendégek alátámasztották, a konyha mindig tökéletes és bőséges.

Étkezések között egy kicsi bár áll a fogyasztani szándékozók rendelkezésére, egy kandallós, hangulatos belső, és egy fedett külső teraszos területen. A kínálat és a kiszolgálás kicsit esetszerű, de ebben a kategóriában és egy belvárosi szállodában ez normális, főleg ismerve a vendéglátás személyzeti gondjait, amit nem könnyít meg Ausztria 4 kilométeres közelsége.

A szálloda ajándéka egy fantasztikus, 2 órás, minden részletre és rengeteg érdekes történetre kiterjedő városnézés ebben az ékszerdoboz belvárosban, de ezen kívül is akár hetekre elegendő program várja a szállodába érkezőket, de erről más cikkekben fogunk részletesebben írni, de bővebben a www.koszeg.hu  „Turizmus” fül alatt, és a www.koszeginfo.com oldalon lehet nézelődni.

Nem tértünk ki még egy lényeges kérdésre, hogy ennek a gyönyörű élő múzeum kisvárosnak a festői főterén elhelyezkedő, ilyen remek szolgátasokat nyújtó szálloda milyen árakon dolgozik. Meg fogunk lepődni, ha a csomagajánlataik között válogatunk, vagy akár a napi árakon is, messze alatta vannak az ilyen paraméterekkel rendelkező más szállodáktól annak ellenére, hogy ekkora szobaszámmal és ilyen szolgáltatásokkal nincs több szálloda sem a városban, sem a közvetlen közelben. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek még akkor is, ha az Írottkő Natúrparkban vagy épen Szombathelyen jár, vagy akár Bükfürdőn fürdik, a minimális kitérő maximálisan megtérül minden szempontból. Bíztatunk mindenkit próbálja ki, további részleteket és lehetőségek pedig a www.irottko.hu weboldalon várnak ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »