Kamerun

Kamerun

Hivatalos adatok

Hivatalos név:Kameruni KöztársaságIdőzóna:GMT+00:00
Anyanyelven:République Du CamerounAutójelzés:CAM
Államforma:köztársaságPénznem:CFA frank BEAC (XAF)
Főváros:YaoundéElektromosság:

Esőerdők, és elefántok. Ez az a két első dolog, ami először eszünkbe juthat az ország nevének hallatán. Jogosan. A növekvő és modernizálódó városok határán kívül esőerdők nyújtóznak az Atlanti-óceántól, de még helyet hagyva a szavannáknak és félsivatagos területeknek északon is. Elefántok és antilopok százai gyülekeznek a nemzeti parkokban, vagy ha kedvünk támad, sétálhatunk és lazíthatunk a hosszú tengerparton.

Utazási információk

A legalkalmasabb időszak az utazásra a hűvösebb és szárazabb hónapok alatt van, novembertől februárig. Május és november közötti időszak számít az esős évszaknak, amikor is utazás jelentősen nehezebbé válik.

A zene és tánc szerves része az ünnepségeknek, fesztiváloknak, társasági összejöveteleknek és történetmeséléseknek. A tradícionális táncokat erősen koreografálják, a nők és a férfiak pedig el vannak különítve egymástól. A táncok célja bármi lehet az egyszerű szórakozástól kezdve a vallásos odaadásig. Hagyományosan a zene alatt éneklást értünk; sokszor egy kórus visszhangozza a szóló részét. A zenei kíséret lehet a taps és lábdobbantás, de néha feltűnhet még pár harang a táncosok ruhájára akasztva, dobok, sípok, kürtök, húros hangszerek, és xilofonok. Néhány előadó teljes dalokat énekel el, amiket hárfához hasonló hangszerrel kísérhetnek.

Nemzetközi repülőterek

Douala, Garoua, Maroua, Ngaoundére, Yaoundé.

Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 237

Földrajz, gazdaság

Népességi adatok

Lakosság:11 540 000 fő
Népsűrűség:24.30 fő/km2
Nyelvek:francia, angol.
Népcsoportok:szudáni négerek (fulbe, hausza), bantu négerek (bakoko, fang), félbantu négerek (bamum, bamileke).
Vallások:törzsi vallású (50%), keresztény (30%), mohamedán (20%).

Földrajz, természeti adottságok

Terület:475 442.00 km2
Nagyobb települések:Douala 1 030 000, Yaoundé 654 000, Garoua 95 000, Nkongsamba 93 000, Bafoussam 75 000, Maroua 70 000.
Legmagasabb pontok:Kamerun 4070 m.
Főbb folyók:Bénoué, Sanaga.
Főbb tavak:Csád-tó.

Földrajz

A keskeny tengerparti síkságot keleten őserdővel borított hegyvidékek és vulkanikus, szavannás fennsíkok határolják, mely észak felé a Csád-tó félsivatagos medencéjére ereszkedik alá.

Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 820 USD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »