Dél Csehország

Dél Csehország

370 92 České Budějovice

Tel: +420 386 801 413

Fax: +420 386 801 414

info@jiznicechy.cz

www.jiznicechy.cz

Az erdők és rétek között szeretettel épített halastavak és víztározók Dél-Csehországot egy nagy parkká varázsolják. Ezt a benyomást növelik az értékes történelmi és kulturális műemlékek. Ismerje meg az ember és a természet összefonódását a Dél-Csehország régióban.

A festői Dél-Csehország régió tájait halastavak, fenyőerdők sokasága és kiterjedt tőzeglápok alkotják – de a bájos városkák és falvak is gazdag történelemről tanúskodnak. Az ipar a Dél-Csehország régiót elkerülte, helyette a régió látogatói sok természetvédelmi területtel találkoznak.

Dél-Csehország emlékezete

Český Krumlov város hétszáz éves történelmével Dél-Csehország költői emlékezete. A nemesi családok felvilágosultsága és vagyona tükröződik a kulturális és történelmi gazdagság kimondhatatlan szépségében, melyben germán, angolszász, szláv és olasz hatások ötvöződnek. Az enyhén dombos tájban szétszórt több tíz vár és kastély senkit sem hagy hidegen.

Horgászparadicsom

Dél-Csehországban a halastavak és víztározók átgondolt hálózatának köszönhetően kedvelt hobbi a horgászás. Ehhez nem kell horgász-igazolvány vagy klubtagság, az engedély a horgászás helyén azonnal kiváltható. A régió alföldi jellegű tájain nagyon népszerű a kerékpárturizmus. Dél-Csehországban télen kitűnőek a feltételek a sífutáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »