Cseh Paradicsom

Cseh Paradicsom

Tourist Info

Antonína Dvořáka 335,

511 01 TURNOV
tel.: +420 481 540 253

info@cesky-raj.info

www.cesky-raj.cz

Az egyedülálló turisztikai vidék, melyben sok sziklaváros, féldrágakő-lelőhely és kialudt vulkán található.

Rendkívüliségének köszönhetően a Cseh Paradicsom (Český ráj) felkerült az UNESCO Geopark listájára. A természetkedvelők, gyalogos és kerékpáros turisták, valamint hegymászók valódi paradicsoma, és ráadásul közel van Prágához is.

2004-ben az UNESCO egy újabb projektet indított útjára, aminek a célja a világ természeti gazdagságának megóvása. Ezzel az épített és kulturális értékek mellett, a geológiai kincsekre is felhívják a figyelmet. Így keletkezett a Világ geoparkjainak hálózata. A Cseh Köztársaság büszke lehet arra, hogy Európában elsőként került fel a Cseh Paradicsom az UNESCO Világörökség listájára.
A Cseh Paradicsom már két évszázada turisztikai célpont a jellegzetesen drámai megjelenésének köszönhetően, amit az erdőből felsejlő homokkőszikla város kölcsönöz neki. A geopark státusz csak a Cseh Paradicsom felét teszi ki, de az egész terület bőven rejt látványosságot.
Nem véletlenül az egyik leglátogatottabb része a Cseh Köztársaságnak. A csodálatos tájat régi várak, felejthetetlen szépségű völgyek és romantikus városkák ékesítik.
Ez mind-mind a Cseh Paradicsom, ami Prágából könnyen és gyorsan elérhető.

A sziklák titkai

A nagy kiterjedésű sziklavárosok és vidéken szétszórt kisebb sziklák, középkori várak romjai és évszázados legendák – mindez Önt titokzatos romantikával ragadtatja majd el. Vannak gyerekek számára is alkalmas turistaösvények vagy ellenkezőleg olyan sziklák, melyek a tapasztalt hegymászóknak szereznek örömet. Megtekinthetnek sok kilátóhelyet, barlangot és helyi jellegű néprajzi építményt is.

Cseh gránátkő a Cseh Paradicsomból

A Cseh Paradicsom kedvelt látványosságai közé tartoznak a féldrágakő-lelőhelyek – ezek közül a legismertebbek a világszínvonalú cseh gránátkő és az olivin. Megismerkedhet ékszerműhelyekkel, ásványtani kiállításokkal és megtekintheti, hogy csiszolják a drágaköveket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »