Kelet Morvaország

Kelet Morvaország

A Kelet-Morvaország legnagyobb kincsei közé tartoznak a legnagyobb morvaországi fürdők, a népi kultúra és műemlékek, de ide tartozik a vízen – lakóhajón – eltöltött szabadság is.

A valach hegyek és Haná síksága, Slovácko vagy Zlín környéke – mindenütt népviseletek, népdalok és ünnepségek, melyekre meghívják Önöket a vidék vendégszerető és barátságos lakói.

Népi hagyományok és világbajnokok is

A kulturális világörökség mozaikjából látogassa meg a Kroměříž város kastélyát és Virágos-kertjét, melyek szintén szerepelnek az UNESCO listáján. A kastély képtárában Tizian és más világhírű festők eredeti képeit tekinthetik meg. A népi hagyományokat a Rožnov pod Radhoštěm város Valach Múzeumában csodálhatják. A népi építészet remekművei mellett megtekinthetik a kézművesség és régi szokások bemutatóit is.

Kissé más szabadság lakóhajón

Kelet-Morvaország az aktív szabadság érdekes lehetőségeit nyújtja. Például a Skalný-hegy homokkő szikláival nagyon népszerű a sziklamászás hívei között és a hegyről nagyszerű a kilátás a tájra. A Baťa-csatornán, mely egy hatvan kilométer hosszú épített csatorna, kölcsönözhetnek egy lakóhajót és az egész család eltölthet egy szokatlan szabadságot. A turisztikai központokban játszhatnak teniszt, squasht, golfot vagy lovagolhatnak. Luhačovice fürdőváros rendkívüli szolgáltatásokat biztosít a wellnes és relaxációs üdülés terén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »