Közép Csehország

Közép Csehország

Středočeský kraj

Husova 19-21

Praha 1

T: +420 222 210 844,

 info@centralbohemia.cz

 www.centralbohemia.cz

Nyugodt természet, barlangok és attraktív műemlékek, mindez megtalálható a Közép-Csehország régióban. Látogassa meg a legszebb cseh várakat Prágától csak félóra autóútnyi távolságban.

A Közép-Csehország régióban a turisták sok történelmi és kulturális központot, települést és műemléket látogathatnak meg. És ami nagyszerű: mindezek a remekművek gyorsan és egyszerűen érhetők el Prágából. Ha Csehországban már legalább másodszor jár és Prágát már kissé ismeri, ismerkedjen meg a Közép-Csehország régióval.

Várak kastélyok és régi városok

A Közép-Csehország régió legelragadóbb műemléke a Karlštejn vára, melyet IV. Károly cseh király és római császár építtetett a korona és koronázási ékszerek megőrzésére 1348-ban. Prágából Karlštejnbe fél óra alatt lehet eljutni. A Közép-Csehország régióban olyan gyöngyszemek találhatók, mint például a Konopiště középkori várkastély, mely Ferenc Ferdinánd tulajdonában volt, vagy a gyönyörű Kutná Hora város, melyet felvettek az UNESCO világörökség listájára.

A romantikus természet

Azok, akik szeretnének megpihenni a nagyvárosok és turistaközpontok zajos forgalmától, meglátogathatják a Kokořínsko Természetvédelmi Terület szakadékokban és sziklákban gazdag romantikus természetét, mely további műemlékeket rejt. A Közép-Csehország régióban nagy karsztvidékek vannak földalatti barlangrendszerekkel, melyek közül kísérővel megtekinthető a Koněprusy-i barlang (Koněpruské jeskyně).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »