Sumava régió

Sumava régió

Infocentrum Sumava

Javorská 154
340 04 Železná Ruda

tel/fax: 376 397 033

itcruda@sumava.net
www.sumavanet.cz

Ragadtassa el magát a Šumava Nemzeti Park zord és érintetlen természetétől. A Šumava régió a nyári turisztika és a téli sportok nagyszerű úticélja.

Százhúsz kilométer erdő a hegyekben, melynek legértékesebb részeit emberi tevékenységnek nem szabad érintenie: ez a Šumava Nemzeti Park a cseh-német határ mentén. Csodálatos tájak várják Önt, teli gleccsertavakkal, régi őserdők maradványaival vagy nagy kiterjedésű tőzeglápokkal.

A méltóságos hegygerinceken át

Šumava kitűnő hely a nyári turisztikára. A jó jelölt turistaösvények átgondolt hálózata a legtisztább természeten át vezet és kilátást biztosít a hegygerincek méltóságos vonulatára. Az ember által érintetlen levegő nemcsak nyáron, de télen is csodálatos. A Šumava régióban síeléshez nagyon sok lesikló és sífutó pálya található.

Kölcsönözzön ki egy vitorláscsónakot

A Šumava régióban történelmi műemlékek is látogathatók, ezek elsősorban hegyi néprajzi építmények és a volt őrvárak maradványai. A Lipno víztározón jachtot lehet kölcsönözni és az egész családdal a vízen töltheti szabadságát vagy horgászhat. A Šumava régiót a szomszédos Ausztria és Németország kerékpárútjaihoz csatlakozó kerékpárút-hálózat szövi át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »