Vysocina régió

Vysocina régió

Vysočina Tourism,

příspěvková organizace
Věžní 26
P.O.BOX 85
586 01 Jihlava
+420 732 650 158
info@vysocinatourism.cz

www.vysocinatourism.cz

Vysočina kerület (csehül Kraj Vysočina2001-ig Jihlavai kerület) közigazgatási egység Csehország délkeleti részén. Székhelye Jihlava. Lakosainak száma 511 645 fő (2007).

Neve (vysočina = fennsík, felvidék) földrajzi jellemzőire utal.

A történelmi Csehország (Cseh Királyság) és Morvaország (Morva Őrgrófság) között megosztott vidék. Északról az óramutató járásával megegyező irányba a Pardubicei kerület, a Dél-morvaországi kerület, a Dél-csehországi kerület és a Közép-csehországi kerület határolja.

A terület lényegében a Cseh–Morva-dombságot foglalja magába.

Egészséges környezet az erdőkben, rétekben, halastavakban és falvakban gazdag dimbes-dombos táj közepén. A Vysočina régió ideális hely szabadság eltöltésére vidéken.

A Vysočina festői tájai a látogatóinak pihenést kínálnak a városok zajától és a modern technológiáktól. A tipikus cseh vidék idillje remek háttér kirándulásokhoz a természetbe és a népi kultúra megismeréséhez.

Bűbájos városkák

A nyugodt cseh vidéki utazások során érdemes megállni Telč városban, mely Csehország egyik legszebb városa, és szerepel az UNESCO kulturális világörökség listáján is. Jihlava városban megtekinthetik a város titokzatos katakomba-hálózatát. Nagyon ismert a Zelená Hora-hegyen lévő Nepomuki Szent János zarándoktemplom. Mindezeket az érdekességeket végigjárhatja kerékpáron vagy gyalog, ehhez a jelölt turistaösvények átgondolt hálózatát veheti igénybe.

Tekintse meg, hogyan készül a cseh üveg

A népi hagyományokat idézi az üveggyártás, mely itt már a tizenhatodik század óta zajlik. Néhány üveghuta szakvezetéssel meg is tekinthető és vásárolhat is a híres cseh üvegből. A Vysočina régióban családjával nemcsak nyáron, hanem télen is üdülhet. Több tíz sílesikló pálya várja és ismert síversenyekre is elmehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »