Formentera

Formentera

A Baleár-szigetek legkisebb tagja, az Ibiza déli részétől 6 km-re található, a mediterrán térség egyik utolsó paradicsomának tartott Formentera a robinsoni nyaralás egyik legjobb színhelye. Ez többek között annak köszönhető,hogy kizárólag Ibiza, hajóval lehet idejutni, és a mostanában növekvő turizmus ellenére még mindig igen édenkerti, romlatlan helynek számít. A 19 km hosszú, 7461 lakosú sziget idilli, 20 km hosszú fehér homokos tengerpartjai, és a kék hihetetlen árnyalataiban váltakozó tengervíz a naturalistákat is csábítja: a sziget majdnem minden strandján engedélyezett a nudista fürdés, és napozás. Formentera fővárosa Sant Francesc. A sziget már a karthágóiak korában is lakott volt, majd a rómaiak, vizigótok, bizánciak, vandálok, és arabok is laktak itt, amíg a katalánoké nem lett.

Far de la Mola világítótorony

A varázslatos hely Jules Vernét is megihlette, aki több művében is megemlítette. A La Mola a sziget legmagasabb részén található, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik Formenterára. A világítótorony El Pilar de la Mola településtől kb. 2 km-re található.

Sant Francesc Xavier templom

Az 1738-ra elkészült templom a sziget fővárosában, a főtéren, a városházával szemben áll. Vastag falai védelmet nyújtottak a helyiek számára a kalózok ellen.

Formentera strandjai

Formenterán döbbenetes szépségű strandokkal találkozhatnak az odautazó turisták, melyek többségén a meztelen fürdőzés is engedélyezett. Nézzünk néhány semenax sperm pills igazán szép strandot a Formentera által kínáltakból: a 300 méter hosszú, Formentera keleti-középső részén találhatü ó Es Pujols strand finom, fehér homokjáról ismert, és két alacsony szikla választja ketté. Szép promenádja, és több partmenti étterme van. Egy 17. századi óratorony, a Torre de Punta Prima áll itt.

Cala Saona öble Sant Francesc városától néhány kilométerre, délnyugatra található. A tengerpart vörös sziklákkal határolt. A mindössze 200 m hosszú, gyönyörű hely népszerű lehetőség az úszásra, és a sziklatúrák kiindulópontja is. Itt található a Punta se Sa Gavina, egy 18. századi őrtorony is.

Az Espalmador egy külön sziget, Formentera északi csücskétől kb. 150 méterre található. A 3 km2 területű sziget számos kincset tartogat. Formentera kikötőjéből hajóval, vagy a szigeti északi részétől, jó időben akár úszva is elérhető. A sziget szépsége, az egyedülálló flóra, és fauna védelmében a szigeten semmilyen étterem, vagy büfé sem található.

Az Illetes a sziget legészakibb részén, az Espalmadorhoz legközelebb lévő strand, Formentera egyik legnépszerűbbje.

Migjorn strand Formentera déli részén található. A fehérhomokos strandot, Formentera egyik legnagyobbját, homokdűnék határolják.

További információ: www.spanyolorszag.lap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »