La Gomera

La Gomera

La Gomera fővárosa – San Sebastian de la Gomera

A Tenerife szigetétől nyugatra található La Gomera a Kanári-szigetek egyik legnyugalmasabb tagja. Itt nem kell nyaralók tömegeire, zsúfoltságra és zajra számítani – La Gomera ez elmélyült szemlélődés, a köderdőkben túrázás és a nyugodt pihenés helyszíne. Az időjárás pedig lehetővé teszi, hogy egész évben jól érezzük magunkat itt.

A sziget fővárosa San Sebastian de la Gomera, mely többek között arról is nevezetes, hogy Kolumbusz Kristóf itt állt meg utoljára édesvizet és élelmiszert felvenni, mielőtt elindult volna az Újvilág felfedezésére.

A főváros kikötőjébe érkezünk meg a Tenerife szigetéről érkező komp is – különösen szeles időben számít jó mókának az átkelés az érzékenyebb gyomrúak számára.

San Sebastian de la Gomera főutcáján járva úgy érezhetjük, mintha nem is Európában, hanem inkább Latin-Amerikában járnánk – az épületek stílusa, színe, fa nyílászárói és erkélyei Trindad városában is lehetnénk.

A főtér babérfáinak árnyékában kellemes kávézóteraszt találunk, ahol mi is könnyen felvehetjük  a helyiek lassú, komótos életritmusát – itt valahogy nem peregnek olyan sebességgel a percek, mint a szárazföldön.

Itt mindig jut idő egy kedves szóra, egy kiadós beszélgetésre, napsütésben kávézgatásra, miközben a tenger sós illatát hozza be a városba a délutáni feltámadó szél. Esténként pedig kiváló tengeri halakból, kagylókból és rákokból készült fogásokat szolgálnak fel az egyszerű, de nagyon ízletes ételeket feltálaló éttermekben. 

San Sebastian de la Gomera kiváló kiindulópontja a La Gomera szigetét felfedező kirándulásoknak – könnyedén elérjük innen a Garajonay Nemzeti Park csodás túraútvonalait épp úgy, mint a Agulo hangulatos kisvárosát vagy Valle Gran Rey vagy Playa de Santiago strandjait. 

Agulo kisvárosa

San Sebastian de Gomera, a sziget fővárosa mellett még néhány apró, falusias település található a szigeten, az egyik legkedvesebb közülük az északi parton fekvő Agulo.

A pici főtérrel díszített, hamisítatlan kanári-szigeteki stílusban épült városkában érdemes megpihenni, megebédelni egy napsütötte teraszon.

Az Agulo felett található üvegpadlójú kilátópontról látványos panoráma tárul elénk – mélyen alattunk látjuk a kisvárost, a horizontot pedig a Teide-vulkán jellegzetes alakja koronázza. 

www.utazom.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »