Közép Burgenland

Közép Burgenland

TV Mittelburgenland

Florianigasse 2

A-7361 Lutzmannsburg

+43 02615 87947

info@sonnenland.at

www.sonnenland.at

A napfényes Közép-Burgenlandban a ragyogó sárga szín dominál: Tavasszal a repce sárgállik itt, nyáron pedig a napraforgó emelgeti a fejét. Ősszel a sárga mellé rozsdás árnyalatok keverednek az erdőkben és a szőlőskertekben.

A Sonnenland régió Bécs és Grác között, mindkét nagyvárostól autóval egy jó órányira fekszik. Az enyhén dombos táj az idillikus gyümölcs- és szőlőskertekkel, a kiterjedt mező-és erdőterülettel kelet felé a pannon sík vidékére nyúlik át. A régió a szelídgesztenye mellett hazája a bornak, valamint számos déli származású növénynek is, melyek szépségüket az enyhe pannon éghajlatnak köszönhetik.

Az osztrák bortermelő törvényben az önálló közép-burgenlandi bortermelő vidék helyes neve “Blaufränkischland”, azaz a kékfrankos országa. Ausztriában, sőt az egész világon egyetlen a közép-burgenlandi régió, melynek borászai ilyen intenzíven e nemes borfajta, a “kékfrankos” kultúrájának szentelte magát. A szőlőhegyek 2.000 ha területen a Soproni-hegység déli lábától a Kőszegi-hegységig terjednek. Keletre a magyar Kisalföldre nyílik. Ezáltal a pannonhatás, mely a kiváló szőlőminőségért felelős még hatékonyabb.

A főként agyagos talaj még kedvezőbb feltételeket biztosít a kékfrankosnak.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »