Fertő-tó régió

Fertő-tó régió

Neusiedler See Tourismus

Ober Hauptstrasse 24

A-7100 Neusiedl am See

+43 02167 8600

info@neusiedlersee.com

www.neusiedlersee.com

Viva Pannonia! A Fertő-tó, – németül Neusiedlersee-, a legnyugatabbra fekvő eurázsiai sztyeppei tó, egyben a legnagyobb sóstó Európában, felülete 309 négyzetkilométer. Ausztriában a kulturális tájegység magában foglalja a Neusiedler See-Seewinkel Ramsar területet is, egy olyan vízi világot, amelyet az UNESCO “bioszféra tartaléknak” tekint. A tavat körülvevő tájak, települések egy felejthetetlen üdülés minden hozzávalóját felvonultatják, a vízisportoktól a borkóstolókig, a kerékpártúráktól a zenei fesztiválokig, miközben a pannon konyha különlegességeit is ízlelgethetjük.

A Fertő tó Ausztria legkeletebbi tartományában található. Az évi több mint 2000 napos órájával Ausztria legkedveltebb pihenőrégiói közé tartozik a sztyeppei tavat övező tájegység. Legyen szó akár sportról, kultúráról, természetről, borról vagy akár kulináris élvezetekről – az UNESCO világörökségei közé tartozó Neusiedler See tájegységében mindenki megtalálja azt, ami felejthetetlenné teszi a tökéletes nyaralást.
A határokat átszelő nemzeti park egyedülálló állat- és növényvilágán belül a fennmaradásukhoz szükséges védelmi területeken, természeti young pokies környezetben és élőhelyeiken ugyanúgy megtaláljuk a ritka növény- és madárfajokat, mint a fehér szamarakat, sztyeppei szarvasmarhákat, vagy éppen a mangalica-sertéseket. Különös látványosságban lesz részünk akkor is, ha a Lajta hegység természetvédelmi területét, vagy pedig a Lajtaság érintetlen élőhelyeit látogatjuk meg.
Mindenhol a kultúra nyomaival találkozunk. Legyen szó operettről, operáról, klasszikus zenei koncertekről, vagy akár rockfesztiválokról, a tavat körülölelő tájegység mindenkinek a legcsodásabb zenei élvezetet nyújtja. Galériák, múzeumok, és művészek kiállításai teszik teljessé a tó kulturális kínálatát.

A sport megszállottjai különösen jól érezhetik magukat a Fertő-tónál. Kerékpározás, vitorlázás, szörfözés, kite-szörfözés, túrázás vagy golfozás – e helyen ismeretlen szó az unalom, és folyamatosan gondoskodnak a változatosságról.

A tájegységben előállított finomságokat kínáló elsőrangú gasztronómia garantálja a mennyei kulináris élvezeteket. A pannon klíma és a talajadottságok megfelelő előfeltételeket teremtenek a Neusiedler See borvidék bortermelése számára. Számtalan hazai és nemzetközi kitüntetés támasztja alá boraink kimagasló minőségét.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »