Neo Pori

Neo Pori

Nei Pori egy hagyományos üdülőfalu az Oliposi rivérán közel a Tempi-völgyhöz, az Olipos lábánál. Lakossága körülbelül 100 fő. A falu folyamatosan fejlődik terjeszkedik, leginkább apartmanokkal. Állítólag minden helyi lakos, ha házasodik ingyen telket kap, hogy a lakosság növekedjen. Az utcái szélesek, s Nei Pori leginkább a turisták kényelmére van berendezkedve. Mindenfelé apartman, 1-2 hotel található. Két főutca szeli át melyekből több kis utca nyílik. Percek alatt el lehet jutni egyik feléből a másikba. Üzletek a belső utcákban, de leginkább az Olimpiu-n találhatóak szupermarketek, szuvenír, szőrme, pékség. A külső utcákban is természetesen itt-ott találhatóak üzletek. Nei Pori part közeli főutcája az Olimpiu. Itt található gyógyszertár és a Dokik is. Amire figyelni kell, hogy ezek magán orvosok, akik csak a balesetbiztosítást fogadják el.

Nei Pori csodálatos homokos partja mellett húzódik a sétáló utca és mellette a Poseidonos utca tavernák sokasága várja a vendégeket. Két zenés bár található ugyanitt. A Murano Bar és a Marabu bár. Ezekben a szokásos bár hangulat van.

Nei Pori -tól egész Platamonasig elér a parti sétány. S mellette a gyönyörű homokos és széles part található. A víz lassan mélyül, viszont Platamonas felé közeledve a parti víz kezd kavicsosodni. Nei Pori tengerpartján, több helyen napozóágyak nádtetős napernyők vannak. Ezek viszont a különböző bárokhoz, tavernákhoz tartoznak, amiket rendelés esettén lehet csak birtokba venni. Vagy bérelni, ami akár 4-5 Euró. Viszont az üzletekben a napernyők átlagosan 4 Euróba kerülnek. Amire nagyon kell ügyelni, hogy árnyék nincs a parton. A parton a sétány mentén, több helyen zuhanyzó is található. Vízisíelési lehetőség van.

Nei Pori -ból csodálatos látvány tárul az Olimpos csúcsára, Platamon várára. Platamonasba az úton közlekedő kis vonattal is el lehet jutni. Menetrendje ki van rakva az Olimpun a templom közelében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »