Stavros

Stavros

Észak-Görögország gyönyörű, homokos tengerparttal büszkélkedő, s egyelőre még kevésbé felkapott üdülőterülete, s a Halkidiki-félsziget bejárata.

Stavros egy kedves kisváros, melynek rengeteg pontján egy igen meglepő jelenséggel találhatjuk szembe magunkat: hihetetlenül sok a magyar. És ami igazán meglepő, nem is kizárólag a turistákra kel itt gondolni, hanem a város szállodáiban és vendéglátóhelyein dolgozókra. Sőt! A görög pincérek is rengeteg szót tudnak magyarul, a vendéglők egy jelentős részében még magyar nyelvű étlappal és itallappal is találkozhatunk. Egy szó, mint száz: Stavros egy különleges kis „magyar terület” Görögország szívében.

A város mind repülőgéppel, mind autóval és busszal is igen könnyen megközelíthető Magyarországról. Macedóniába érkező repülőgépekkel juthatunk legegyszerűbben a Halkidiki-félszigeten fekvő tengerparti városba, egy mindössze 90 kilométeres autózást, vagy tömegközlekedést követően.

Szórakozási lehetőségek Stavrosban

Stavros, bár igazán csendes kisvárosnak tűnik, bővelkedik az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekben. Fiatalok csoportjai mulatnak hajnalig a nyitva tartó bárokban, így elsősorban azoknak ajánljuk Stavrost, mint ideális úti célt, akik nem kívánnak pihenésükhöz feltétlenül tökéletesen csendes utcácskákat az ott töltött éjszakák idejére. Stavros nem csendes, de annál izgalmasabb. Mivel nagyon sok a magyar, remek barátságok szövődhetnek, akár a napokon át tartó közös mulatságok sem ritkák egy-egy ilyen szerencsésebb összetalálkozást követően.

Látnivalók Stavrosban és környékén

Azok számára is nyílnak lehetőségek, akik elsősorban a szállás miatt tartózkodnak Stavrosban, s szeretnének a közelben lévő városok látnivalóival is megismerkedni.

Thessaloniki például annyira sok látnivalót és érdekességet tartogat, hogy valószínűleg egy hét is kevés ahhoz, hogy az ember megfelelően feltérképezze és bebarangolja annak minden jelentősebb pontját, különlegességét.

A Waterland Aquapark azoknak lehet érdekes, akik családjukkal érkeznek a félszigetre.

A Meteorák lélegzetelállító látványa is valószínűleg sokakat lenyűgöz majd, főként azok közül, akik szeretik a természet csodáit.

A város egy kiemelt magaslati pontján található kilátójából felbecsülhetetlen szépségű panoráma nyílik a tengerre és a félszigetre.

A környék adta lehetőségeknek köszönhetően szinte bárhová könnyedén eljuthatunk tömegközlekedéssel és autóval is egyaránt. Stavros azok számára lehet vonzó első sorban, akik olyan vidéket keresnek szálláshelyül, amely önmagában is gyönyörű, de a környék főbb látnivalói könnyedén megközelíthetőek a területéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »