Paralia

Paralia

Paralia (görögülΠαραλία) ismert és népszerű üdülőfalu Észak-Görögországban, a Közép-Makedónia régióban, Pieria tartomány keleti partján.

A paralia szó önmagában tengerpartot jelent magyarul; Görögországnak sok száz Paraliája van. Ennek az üdülőfalunak a helyes elnevezése Paralia Katerini (Katerini tengerpartja), a magyar utazók körében azonban egyszerűsítve csak Paraliaként terjedt el

Paralia fiatalos, nyüzsgő üdülőfalu, lüktető éjszakai életével, számos szórakozási lehetőségével, bárjaival, klubjaival, hagyományos görög konyhát felvonultató tavernáival, számos apró üzletével. A hosszú homokos, fokozatosan, lassan mélyülő tengerpartja mind a kisgyermekes családoknak, mind a fiataloknak, mind az idősebbeknek remek kikapcsolódást ígér. A vízisport lehetőségek széles palettája az aktív kikapcsolódást keresők részére nyújt felüdülést. Az egykori kis halászfaluból mára a riviéra egyik jelentős települése lett, fejlődése az 1980-as években kezdődött és máig tart.

Legfőbb nevezetessége az 1993-ban St. Paraskevi (Görögül: Αγία Παρασκευή) tiszteletére emelt ortodox keresztény Agia Fotini templom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »