Stájer Termálvidék

Stájer Termálvidék

KAPCSOLAT Steiermark Touristik – Steirische Tourismus GmbH
GF Erich Neuhold
St. Peter Hauptstrasse 243
8042 Graz

+43 316 4003 0
+43 316 4003 10
E-mail küldése
Weboldal

A Föld felszínének 72%-át víz borítja. A víz minden élet forrása, a víz tisztít és gyógyít. Stájerországban összesen kilenc termálfürdő gondoskodik az Ön pihenéséről, gyógyulásáról és kényeztetéséről. A stájerországi termálvidék földrajzi súlypontja hat termálfürdővel a stájer tartományi fővárostól, Graztól 65 km-re, dél-kelet irányban található. Itt vette kezdetét a stájer termálvidék története 1972 nyarán.Termálvíz: a Stájerország délkeleti részén megtalálható termálvidék, a mindössze 90 km-es körzetben elhelyezkedő hat termálfürdő Európa legnagyobb élményközpontja. Dél- és Nyugat-Stájerországban további termálfürdőket is talál a Felső-Stájerországban megtalálható hegyvidéki Fohnsdorfban és az Ausserland régióban. 

Kneipp-vízterápia: pihenés lábreflexológiával. 13 település fogott össze a kelet-stájerországi Feistritztal központjában, hogy Anne és Peter Knollal együtt létrehozzanak egy Kneipp-Aktiv-Parkot. A láb alakú mezítlábas úttól a szivárványúton keresztül a Kneipp-mozgástoronyig és meditációs körig az illusztris körkezelés igazi kincs az egészségre nézve.

Gőzfürdő: az alpesi térségben már a 18. században is ismerték a gőzfürdő jótékony hatását. Az izzasztókúra kellemes 60 °C-ban kevésbé terheli meg a keringési rendszert. A cirbolyaágakból a gőz hatására kiáramló illóolajok regenerálják a léguatakat és pihentetik a testet, s a lelket. A padlón fekvő cirbolyaágak gyengéden masszírozzák a talp reflexzónáit (Tonnerhütte).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »