Strallegg

Strallegg

KAPCSOLAT TV Joglland-Waldheimat
Kirchenviertel 24
8255 St. Jakob im Walde

+43 3336 20255
+43 3336 20255 54
E-mail küldése
Weboldal

Strallegg osztrák község Stájerország Weizi járásában. Strallegg a Joglland hegyvidékén fekszik. 

Strallegget először 1295-ben említik írásban. A középkorban a falu birtokosai a Stubenbergek voltak, majd tőlük a pöllaui apátsághoz került. A feudális birtokrendszert 1848-ban számolták fel, ezután a községi önkormányzat 1850-ben alakult meg. Miután Ausztria 1938-ban csatlakozott a Német Birodalomhoz, Strallegg a Stájerországi reichsgau része lett. A második világháború után a brit megszállási zónához került.

Strallegg a Joglland sírégió legnehezebb pályája. A pálya felső része kék, saját felvonója van ennek a résznek. Mellette található a Joglland legnagyobb, játékfigurákkal színesített a mesepályája. Piros és fekete szakasz jön ezután, csak jó síelőknek ajánlható. Jó kis száguldást lehet rendezni az alsó szakaszon. Az Almblick panzió mellett helyezkednek el a stralleggi liftek: 2 csákányos és egy gyakorlólift.

Fontos tudni, hogy jobb, ha a felső parkolóba érkezünk, mert így a kezdők rögtön „otthon” vannak és nem kell fel- ill. lemerészkedniük nagy pályán. Az alsó parkolót tehát csak a haladó sízőknek javasoljuk. Síiskola, félcső, szánkózási lehetőség és sífutópálya is várja a téli sportok kedvelőit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »