Ausseerland

Ausseerland

Tourismusverband Ausseerland

– Salzkammergut

A-8990 Bad Aussee

T.+43 (0)3622/54040-0

info@ausseerland.at

www.ausseerland.at

Az Ausseerland Salzkammergut stájerországi része minden évszakban csodálatos arculatot ölt. Egy áldott vidék. A földtörténet során olyan hegycsúcsok alakultak ki itt, melyeknek meg van maguk a saját személyisége, mind egy új kihívást jelent. Fantasztikusan változatos képet mutató völgyek láncolata jött létre, izgalmasan szűk, és kanyargós, vagy hívogatóan széles, nyitott a világra, de akad olyan is, mely elzárkózik. A napfény, a hó és a szórakozás, a Dachstein és a Totes Gebirge hegyi világa ideális egy tökéletes téli üdüléshez. A csodálatos tiszta levegő gondoskodik a szinte ködmentes, szikrázó napsütéses téli időjárásról, mikor a hegyek felett varázslatosan kék az ég. A környezők síterületek még csak áhítoznak a hófelhők után, akkor Salzkammergut házi hegye, a Loser, már puha hótakaró alatt várja a téli sportok szerelmeseit.

Ausseerland területe valamikor a Dachstein és a Totes Gebirge dolomitból, és dachsteini mészkőből álló egy egységes fennsíkként terült el, majd kettészakadt, és erdők borították be, a vízek utat törtek maguknak völgyeket hozva létre, és végül kialakult Salzkamergut.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez egy csodálatos táj, kék szemekkel – a tavaival, hegyóriásokkal körbevéve, gleccserekkel díszítve, szétszórt sziklaképződményeivel. A tavacskák csónakázásra hívogatnak, az óvatosabbakat a part közelben, de a bátrabbaknak is van elég hely. Hagyjunk magunkat időt ezen a nyugodt tájon rácsodálkozni, elgondolkozni, hogy mit is kezdjünk ennyi szépséggel, kékséggel és nyugalommal.

Vitorlázni, csónakázni, szörfözni, versenyt úszni a pisztrángokkal, hegyi lazacokkal az egyik lehetőség a kikapcsolódásra, vagy a pár percnyi autóútra lévő Ennstal-ba kirándulni. Ez a hely már más arculatot mutat, mint a képeskönyvben, idilli lankák, megművelt földek. Ehhez a hátteret a Grimming hegy adja, egy olyan óriás, amit látva az ember újra hinni kezd a hegyek erejében.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »