Mühlviertel

Mühlviertel

Mühlviertler Wandersleut’

Tourismusverband

Böhmerwald
Hauptstraße 2
A-4160 Aigen-Schlägl
Tel.: +43(7281)20065
info@boehmerwald.at
www.boehmerwald.at

A misztikus Mühlviertel délen a Duna kék szalagja és északon Böhmerwald zöldellő fennsíkjai közt terül el, egy figyelemre méltó táj. Az alapja ennek e területnek a gránit, mely újra, és újra a felszínre tör, csodálatos, titokzatos formákat hozva létre. A domboldalakon kövér legelők, és hatalmas erdőségek váltják egymást. Érdemes felfedezni ezt a pompás tájat, amely még magán hordozza az érintetlenség, jegyeit.

A Mühlviertelt 4 kisebb tájegységre oszthatjuk:
Böhmerwald különösen érdekes sziklaformációkat rejteget számunkra, melyek a felszínre bukkanó gránitból jöttek létre, és ezzel megadva tájegység karakterét. Itt a különböző témákra épülő túraútvonalak várják a családokat, és túrázni szerető vendégeket. Különösen kedveltek a határt átlépő kirándulások.
A második tájegység a Mühlviertelalm. Ezt a területet különösen ajánlott gyalog bejárni, hiszen csak így fedezhetjük fel báját, szépségét, derüjét, csendjét, és azt a vendégszeretetet, amivel az itt élő emberek fogadják az idegeneket.
A Mühlviertelkernland különösen a „Steinbloß” stílusú parasztházairól ismert. Ezen a tájon is sokféle témakörhöz köthető túraútvonalat járhatunk be a Mühlvierteli gótikát felölelőtől a Múzeumokat láncra fűzőig.
A Naturpark Mühlviertel egy egészen különleges módon megóvott természetvédelmi terület. A lankás dombvidéken ritka növény és állatfajokkal, valamint más természeti különlegességekkel találkozhatunk.

Oberösterreich Tourismus

Freistädter Straße 119,

4041 Linz
Tel.: +43 732 7277-100
Fax: +43 732 7277-130
tourismus@lto.at
www.oberoesterreich.at

www.felsoausztria.hu

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »