Steyer

Steyer

Oberösterreich Tourismus

Freistädter Straße 119,

4041 Linz
Tel.: +43 732 7277-100
Fax: +43 732 7277-130
tourismus@lto.at
www.oberoesterreich.at

www.felsoausztria.hu

A történelmi város Steyr, Felső-Ausztria központi részén található és a romantika városaként ismert is. 2 folyó az Enns, és a Steyr összefolyásánál fekszik. Nevezetes a városka karácsonyi vására (Der Christkindlmarkt), ami nemcsak fényeiről ismert, hanem gyermekek ezrei írnak évente a helyi, a 4411-es postafiókba a Jézuskának.

Az 1000 éves ”romantikus” város európai mértékkel is a legszebb óvárossal rendelkező települések közé számít.  Itt folyik össze az Enns és a Steyr folyó, és erről a vidékről, már Schubert is mint „szavakkal le nem írható” tájról ír. Steyr-ben találkozik a modern élet és a tradíció: részt vehetünk középkori éjjeli őrjáraton (Nachtwächter) a legmagasabb toronytól a legsötétebb pincéig, kirándulhatunk a Segway Rollerrel, vagy kenu túrára indulhatunk a Steyr folyón.
Télen is érdemes ide ellátogatni, hiszen Steyr ad otthont Ausztria hivatalos „Karácsonyi vásárának”. Karácsonyi postahivatal működik, Betlehemi jászol állítása, a karácsony Múzeum, mind az adventi időszak tartozékai.

Különleges városnéző túrára hívnak a Steyr-iek. Egy korabeli ruhába öltözött „éjjeliőr” lámpással vezet végig Steyr középkori városmagján, a hely történetét, és anekdótáit elmesélve. (vihetünk magunkkal helyben vásárolt Steyr-i lámpácskákat, és felmászhatunk a templom tornyába). A különleges városnézés csütörtöki, pénteki szombati napokon indul a városházától áprilistól szeptemberig 20.00 órakor, októbertől márciusig 18 órakor. Jelentkezni kell déli 12 óráig a helyi turistairodában (Tourismusverband Steyr).

Ausztriában az adventi időszaknak, a vásároknak (Christkindlmarkt) különleges illata, hangulata van.

Steyer Ausztria hivatalos „Karácsonyi vásár” városa – Österreichs offizieller Christkindlstadt. Ezért télen is érdemes ide ellátogatni, hiszen Steyr ad otthont Ausztria hivatalos „Karácsonyi vásárának”. Karácsonyi postahivatal működik, Betlehemi jászol állítása, a Karácsony Múzeum, mind az adventi időszak tartozékai.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »