Rechnitz

Rechnitz

Südburgenland

Tourismus GmbH

Waldmüllergasse 2-4

A-7400 Oberwart

+43 3352 31313-0

info@suedburgenland.info

www.suedburgenland.info/hu

Rechnitz, avagy Rohonc nagyközség (3200 lakos, 4.377 ha, 348 m tengerszint feletti magasság) a Kőszegi-hegység déli lejtőjén, a 884 m magas Írottkő, Burgenland és Nyugat-Magyarország legmagasabb pontjának lábánál fekszik.

Egyre inkább kedvelt pihenő és szabadidős környékké válik Rohonc és környékének idilli tájéka, különösen a Geschriebenstein- Írottkő Natúrpark megteremtése óta. Számtalan változatos túra- és kiránduláslehetőség, egy szép fekvésű, kitűnő
vízminőségű fürdőtó, teniszpályák, lovaglási lehetőségek, kellemes „Buschenschank“-ok (házi borkimérés) stb. csak néhány a sok szabadidős kínálatból. Továbbá az egyesületi élet is intenzív – van népi együttes, néptánccsoport, néhány kórus stb.
A szép fekvés és a példaképértékű infrastruktúra által Rohonc egy magas életminőséget adó, szeretetreméltó településsé vált.
A natúrpark irodájában élménytúrákat szerveznek a vadász-tanösvényen, fáklyás túrákat a szőlőhegyeken, vagy túrát a környékbeli rablóvárhoz, ahol tábortűz és rabló-vacsora zárja az estét. Ezek főleg a gyerekek körében aratnak sikert. A hegyi- és országúti kerékpárosok számára Írottkő komoly kihívás és vonzó cél.

Rohonci vár egykori angolparkjának részeként látogatható a Bach-virágterápia park. A Bach terápiának a lényege az a felismerés, hogy bizonyos virágok, növények olyan hatással vannak az ember erő-, és energia mezejére, amely megteremti a belső békét, és a harmóniát.Itt a parkban ezen növények között tehetünk egy sétát, és töltődhetünk fel energiával.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »