Russbach

Russbach

Gästeservice Tennengau
A – 5400 Hallein,

Mauttorpromenade 8
Tel: +43-6245-70050

ferien@lammertal.info

www.lammertal.info

Russbach egy kis idilli település Salzburg városa és a Hohe Dachstein hegyei között. Russbach bár egy kicsiny település mégis világszerte úgy ismerik környékét, mint a fossiliák, a csigakövek, völgyét.
Ideális kiindulópontja nyáron túrázásnak, a Salzkammerguti tavak meglátogatásának, vagy egy tartalmas salzburgi sétának. De aki nem vágyik hosszabb kirándulásokra az egyszerűen élvezze az érintetlen természet szépségét.

Izgalmas kirándulást ígér a vezetett túra a patak mentén egészen az ősi csigakövületek sziklafaláig.

Russbach főteréről indulnak a vezetett kirándulások a Rando patak mentén. Megcsodálhatjuk a séta elején egy kiállításon a legszebb itt megtalált kövületeket. A patak egy szakaszán meg lehet állni, nadrágot felgyűrni, be a hús habokba, és amit a víz kimosott, kincsek után kutatni. Ősi kagylók, csigák, korall darabok csillognak a vízben. A geológiai sétát folytatva eljutunk az úgynevezett Schneckenwand-ig, a csiga sziklafalig, ahol szépen látszik, hogyan rétegződött egymásra az üledék. A szabadon lévő leleteket haza is lehet vinni, de a sziklát megbontani, vésni, rongálni szigorúan tilos.

A Russbach-i vizi és élményfürdő jó szórakozást ígér azoknak, akik egy strandon nem csak fürdeni akarnak. A szabadtéri élményfürdő területén nemcsak a szokásos medence, és csúszda elemek találhatók meg, hanem természetes tó, kajak csatorna, Kneipp-medence is. A kis építőmesterek kitanulhatják a zsilipezés, és a gát építés mesterségét. Kicsik és nagyok kedvükre szórakozhatnak egész nap.

Dachstein West síterep Annaberg, Gosau, Russbach településekről érhető el. Változatos Gaudi-pályákat, hagyományos alpesi hüttékben ínyencségeket, fantasztikus hegyi panorámát, 140 km-nyi karbantartott pályát kínál az ideérkezőknek ez terep.

Sípályák hossza: 77 km
Fekete pálya 7 km

Piros pálya 63 km

Kék pálya 7 km

Magasság: 780-2100 m

Távolság Budapesttől: 550 km

Szezon: 2011.12.03.- 2012.04.09

Felvonók:
Kabinos felvonó: 3
Ülőfelvonó: 9
Csákányos felvonó: 17

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  www.sielok.hu

SalzburgerLand Tourismus GmbH
Wiener Bundesstrasse 23
A-5300 Hallwang
Tel.: +43 (0)662 6688-0

Fax: +43 (0)662 6688-66

www.salzburgarland.com

www.salzburgarland.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »