Werfen

Werfen

Erlebnisburg Hohenwerfen
Burgstraße 2
5450 Werfen

Tel. +436468 7603

E-mail

Werfenosztrák mezőváros Salzburg tartományban.a Salzach folyó bal partján, a német határ mellett fekszeik A környező hegységek a délnyugati Hochkönig, az északnyugati Hagen-heg Nevezetességei közé tartozik az Eisenriesenwelt, a világ leghosszabb jégbarlangja; valamint Hohenwerfen vára.

  • az Eisriesenwelt jégbarlang
  • Hohenwerfen vára
  • a Szt. Jakab-plébániatemplom 1657-ben készült el
  • a kapucinusok temploma
  • a tennecki Szt. Borbála-templom

Hohenwerfen 900 esztendős erődítménye különleges természeti környezetben emelkedik. A Salzach folyó völgye fölött magasban trónoló egykori védvár fantasztikus élményt kínál a történelem és a kultúra szerelmeseinek.

Hohenwerfen várát manapság az élmények várának nevezik, nem véletlenül. A fegyverkiállítást is bejáró vezetett vártúra mellett a stílusos lovagi étterem és a lovagi felszereléseket árusító bolt is igazán érdekes. A legnagyobb látványosság azonban a történelmi várudvarban naponta tartott sólyombemutató és röptetés. Itt található az első osztrák solymász múzeum és ragadozó madár tanösvény is.

A hohenwerfeni élményvár rendezvénynaptára folyamatosan változik és bővül. Új és újszerű programok, például mesés vezetések, színházi előadások, népszokásokat felelevenítő délutáni műsorok, középkort idéző események, a solymászat rendkívüli programjai és a misztikus éjszakák rendezvényei gondoskodnak arról, hogy a vár egész évben izgalmas és vonzó úti cél legyen.

A világ legnagyobb jégbarlangja csodálatos jégszobraival Salzburg tartomány egyik legnépszerűbb látnivalója.

A werfeni óriás jégvilág a világ legnagyobb jégbarlangja: a teljes barlangrendszer összesen több mint 42 km hosszú. Ebből az első kereken egy kilométeres szakasz látogatható, ahol impozáns jégképződmények sorakoznak. Mivel a barlang műemlékvédelem alatt áll, feltárásánál különös gondot fordítottak a minél természetesebb állapot megőrzésére.

A jég titokzatos birodalmába egy hatalmas, 20 méter széles, 18 méter magas kapun át juthatunk be. A barlangban az elképesztő méretek mellett a kristálytiszta ragyogás is lenyűgöző. A látogatók bányászlámpákat kapnak a belépéskor, melyek fénye nagyon hatásosan csillog a monumentális jégkolosszusokon. A hegy belseje felé girbe-gurba, különböző nevekre keresztelt járatok vezetnek, pl. a „Gyémántbirodalom”.

Az óriás jégvilág májustól októberig látogatható, csak tapasztalt vezető közreműködésével.

A 75 perces túra a bemutató barlangot járja be – közben tudományos és történelmi magyarázatok is elhangzanak. A jégbarlangban tett látogatás különösen a forró nyári napokon izgalmas, olyan mintha egy párhuzamos téli világba cseppennénk hirtelen. Szép időben a bejárattól mesés panoráma nyílik a környező hegyvidékre is.

A völgyben található látogatóközponttól gyalogosan is fel lehet kaptatni a Tennengebirge hegyei között megbújó werfeni óriás jégvilághoz. A nehezebb részt akár ki is lehet hagyni, hiszen a bejárathoz felvonó is közlekedik, méghozzá Ausztria legmeredekebb pályájú kötélvasútja. A jégbarlangban még nyáron is többnyire fagypont alatt van a hőmérséklet. Tehát megfelelő ruházat és cipő feltétlenül szükséges – illetve a jó kondíció sem árt. A barlangban összesen 134 méternyi szintkülönbséget kell megmászni, legfőképp rengeteg lépcsőn át. De a jégvilág elragadó néma szépsége mindenképpen megéri a fáradságot!

www.salzburg.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »