Comino

Comino

Málta és Gozo között található Comino, a könnyűbúvárok, búvárok, szörfözők és kirándulók paradicsoma. A mindössze 3,5 km2-es Comino autómentes és egy hotel kivételével teljesen lakatlan.

A sziget fő nevezetessége a Kék Lagúna, a fehér homokágy felett csillámló kékeszöld vizű védett, keskeny öböl, amely egynapos hajó- vagy vitorláskirándulások közkedvelt úti célja.

Cominot egész évben megéri meglátogatni, a kirándulók és fotósok számára pedig különösen télen ideális. Ezen a városias környezet és autók nélküli helyen könnyen utolér bennünket a kakukkfű és egyéb fűszernövények illata.

Comino már a római időkben is lakott volt, de nem sok jelentősséggel bírt, amíg a lovagok meg nem érkeztek. Attól kezdve kettős szerepet töltött be: vadászterület és a szigetek oszmán törökök elleni védelmének őrhelye volt.

A sziget hasznos bázisnak bizonyult a Földközi-tenger középső részén garázdálkodó kalózok számára, és bár manapság kopár és terméketlen, akkor még vaddisznóknak és mezei nyulaknak adott otthont, amikor a lovagok 1530-ban megérkeztek. A nagymesterek elég messzire mentek, hogy megvédjék cominoi vadjaikat: bárki, akit rajtakaptak, hogy megszegte a vadászati tilalmat, 3 éves gályarabságra számíthatott.

A II. világháború után Comino elmaradt terület maradt, mígnem az 1960-as évek közepén a turizmussal visszatért jó szerencséje.

További információk: www.visitmalta.com/hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »