Lingano

Lingano

Olaszország északi részének egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Lignano, Bibionétól légvonalban 5 km-re, közúton 10 km-re fekszik. A lagúna északi csücskén található. Lignanot Ernest Hemingway „Európa Floridájának” nevezte. Egy tipikus üdülőváros, történelmi nevezetességek, olaszos légkör nélkül. Lignano nevéhez a Sabbiadoro szót, mely aranyhomokot jelent, 1935-ben, marketing okokból tették hozzá.

Strandja 8 km hosszú, finomhomokos, az olasz Adria legtöbb északi nyaralóhelyéhez hasonlóan lassan mélyülő, így kisgyermekes családok számára is igen alkalmas. A tengerpart kék zászlós, rendkívül jól karbantartott, és számos szolgáltatással rendelkező. Rengeteg nyugágyat, napernyőt, és strandröplabda pályát találhatunk itt, és természetesen vízisportok is kipróbálhatók. Külön kutyastrand is van.

A családok mellett bulizni vágyó fiatalok számára is kifejezetten ideális Lignano. Számos szórakozóhelye főleg Lignano központi, Sabbiadoro városrészén találhatók, de a trendi beach-club, a Kusaar a Riviera városrészen helyezkedik el. További népszerű szórakozóhelyek a Miro (hét táncterével ez Lignano legnagyobb klubja), az Amnesia, vagy a Mr Charlie. Lignano Sabbiadoro részén még számos sportpálya is gondoskodik a kikapcsolódásról.

Lignano másik két városrésze: Pineta, és Riviera, ezek a nyugodtabb nyaralást előnyben részesítők számára ajánlhatók. A Riviera városrészen egy remek golfpálya is található.

Lignano tehát azon kevés üdülőhelyek egyike, amely a nyugodtabb, családbarátabb kikapcsolódást keresők, valamint a pezsgést, bulizást igénylők számára is ideális. A gyermekek kikapcsolódási lehetőségei is végtelenek. A kicsik, és játékosabb felnőttek számára a strandoláson, vizisportokon kívül számos más kikapcsolódást is nyújt a város. Kevés nyaralóhelyen van ilyen sok programlehetőség. 

Kirándulási lehetőségek : a 42 km-re lévő Caorle, a 105 km-re lévő Velence, vagy a 97 km-re lévő Trieszt. További, kevésbé ismert helyek a környéken: a szlovén határon lévő Gorizia (Lignanótól 74 km-re), annak középkori várával, a látványos, az Alpok lábánál elhelyezkedő Cividale del Friuli (Lignanótól 83 km-re), vagy épp a jelentős római emlékekkel rendelkező Aquileia (Lignanótól 50 km-re). További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »