Riccione

Riccione

A 35 ezres lakosságú Riccione területéről már Kr. e. 2. századból is származnak régészeti leletek. A riccionei turizmus a 19. századtól indult fejlődésnek: kezdetben gazdag bolognaiak építettek itt villát. Az 1930-as évekre már 80 hotel volt itt, és évi 30 ezer turista kereste fel a várost. 1934-ben Mussolini is villát építtetett Riccionéban – az 1997-ben felújított villa ma is megtekinthető. A II. világháború után a turizmus további fejlődésnek indult: olyan hírességek választották Riccionét üdülési célpontjuknak, mint Pelé, valamint számos olasz színész, és énekes. Mára Riccione, a közvetlen mellette fekvő Rimini mellett, Észak-Olaszország legismertebb üdülőhelye lett. Strandjai aranyhomokosak, lassan mélyülőek, számos sportolási lehetőséget kínálnak.

A diszkók nagy száma miatt fiatalok körében igen népszerű hely. Főutcáin,a viale Dante-n, és a viale Ceccarini-n a hotelek mellett, egymást érik az éjszakai szórakozóhelyek.

Riccione, nem kis részben vidámparkjai miatt, kedvelt nyaralási célpont kisgyermekes családok körében is. Az egyik szórakoztató park az Aquafan, viszonylag színvonalas aquapark.

A másik riccionei szórakoztató park az Oltremare, ahol delfinshow, papagájshow, madárröptetés, állatkert, IMAX-mozi, és természettudományos kiállítások szórakoztatják a vendégeket. 

A Riccionéhez közeli Riminiben az Italia in Miniatura makettpark, valamint a Fiabilandia, kifejezetten gyermekek számára készült vidámpark is várja a látogatókat. Riminit és Riccionét trolibusz vonal köti össze, valamint vonattal is lehet közlekedni a két nyaralóhely között.

Valamivel messzebb, Cattolicában az Acquario di Cattolica akvárium, Ravenna mellett pedig a Mirabilandia, a hatalmas, és híres vidámpark található.

A riccionei tengerpart melletti sétányon kerékpárút húzódik végig: a biciklizés kedvelői is remek túrákat tehetnek a környéken, annál is inkább, hogy Riccionéban kerékpárkölcsönző rendszer (La Perla in bici) működik: a kerékpárokkal szabadon lehet mozogni a városban. A Palazzo del Turismon lévő turistainformációs központban, 10 Euró letéti díjért lehet kulcsot kapni, és egy kerékpárt, ezek után, maximum 5 órán keresztül használni.

Akik a fürdésen, napozáson, és szórakozáson kívül egy gyönyörű, hangulatos helyre is szeretnének kirándulni, azoknak érdemes megtekinteni a Riccionétól mindössze 25 km-re lévő, 657 m magasan fekvő, gyönyörű épületekkel, templomokkal, erődítményekkel, terekkel, és remek kilátással büszkélkedő San Marinot. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »