Senigallia

Senigallia

Senigallia Anconától 25 km-re északra elhelyezkedő Dél-Adriai nyaralóhely, a környék egyik legismertebb, legnépszerűbb üdülőhelye. Már 1853 óta híres 10 km hosszú, gondozott, aranyhomokos, kék zászlós strandjáról, a Spiaggia di Vellutoról. Ez magyarul bársonypartot jelent, amely nevet a különösen finom homok miatt érdemelte ki az itteni tengerpart. Senigallia bájához tartozik az is, hogy a Misa folyó kettészeli a várost.

Senigallia gazdag történelemmel rendelkező város, ennek ellenére modern hangulatú hely, széles utcákkal. Ugyanakkor, történelmi nevezetességei is megmaradtak. Így a tengerpart mellett, Senigallia óvárosában különböző nevezetességeket lehet megtekinteni. Ilyenek a Rocca Roveresca erőd, amely jelenlegi formáját a 15. század 2. felében nyerte el, de korábban már évszázadokig szolgált védelmi célokat. Vagy a 16. századi Palazzo del Duca, a Palazzetto Baviera vagy a Piazza Roma, 16. századi városházával, és a Neptun-kúttal. Sportolási lehetőségekben sincs hiány: a vízisportok mellett Senigalliában lehetőség van, többek között, teniszezésre, lovaglásra, bowlingozásra, focizásra, és kosárlabdázásra is.

Itt nyaralva megtekinthető a közeli, csodálatos Riviera del Conero, vagy Ancona is, és akiknek kedve támad átruccanni Horvátországba: Ancona kikötőjéből mérsékelt áron indulnak oda hajók. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »