Hochkar

Hochkar

Mostviertel Tourismus GmbH
3250 Wieselburg, Österreich
Adalbert-Stifter-Straße 4

T +43 (0)7416/521 91

F:+43 (0)7416/521 91
office@most4tel.com

www.mostviertel.info

A Göstling közelében emelkedő Hochkar Alsó-Ausztria legmagasabban kiépített és leghóbiztosabb sícentruma, ahol sokszor egészen május elejéig tart a szezon. A pályákon 6 ülőlift, 2 húzó felvonó és 2 gyakorlólift található. A pályák egy része hóágyúzott, de erre nincs nagy szükség, mivel a környék mikroklímája rendkívül kedvező. A régió híres szülötte a szlalom Világkupa-győztes Thomas Sykora.

szállásajánlatok széles palettáján az olcsóbb magánlakásoktól és fogadóktól a falusi turizmusig, hotelekig minden megtalálható (Göstling, Hollenstein és Lassing településeken, de vannak igazi pályaszállások fenn a Hochkaron is.

Megközelítése az A1-es autópályán, majd az ybbsi kijáratnál a 25-ös főútvonalon tovább (vagy a 21, 71 és 25-ös főútvonalakon). Lassingból egy 9 kilométeres viszonylag meredek, de jó minőségű szerpentinen kell felkapaszkodni Hochkarig. A szerpentin síbérlettel ingyenesen igénybe vehető, annak hiányában útdíj fizetendő (a lassingi kapuknál megvásárolható a síbérlet!). Hochkar távolsága Bécstől csak 150 km.

Síjegy tipp: Kombijegy – Az egynaposnál hosszabb jegyek és bérletek érvényesek Lackenhof-Ötscher síterepre is.

Hochkar Alsó-Ausztria leghóbiztosabb sícentruma

,ahol a egészen április végéig jó esélyük van megfelelő körülményeket találni a téli sport szerelmeseinek. Remek mikroklímájának köszönhetően sokszor találhatunk itt nagy vastagságú hóréteget. Hochkar nagy előnye, hogy közel fekszik az A1-es autópályához, és könnyen megközelíthető. Az ausztriai rövid hétvégés síelésekhez talán az egyik legmegfelelőbb terület. 2012 óta két új ülős felvonó és egy új pálya jelenthet külön örömet az idelátogatóknak. Köszönhetően a liftek kapacitásának, viszonylag kevés sorbanállással megússzuk a felvonzást.

Családi élmények

Haladó sítudású gyerekekkel érkezők mindenképpen próbálják ki a Route 99-ra keresztelt sícross pályát. A döntött kanyarokkal és hullám ugratókkal tarkított pálya tuti feldobja a napodat. 

A síterepre egy alpesi út vezet, mely néhány éve már NEM fizetős. A kapuknál táblák jelzik az útviszonyokat, kell-e hóláncot csatolni vagy sem? 

2013-tól újdonság, hogy a Hochkaron váltott síbérletek Lackenhof-Ötscherre is érvényesek! Ráadásul a helyi buszjárattal át is lehet utazni, nem kell autóba ülni emiatt. A buszok feljönnek a sípályáig, viszont érdemes a menetrendet ellenőrizni, mert nem biztos, hogy megvárnak ha a síelés után ottfelejtődünk egy hangulatos hüttében! 

A Hochkar télen Alsó-Ausztria legnagyobb síterepe. Nyáron azonban a csodás, messzenyúló alpesi területeivel és a sűrű erdős völgyeivel az Alpok vonulatának legérintetlenebb turistaterepe.

Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Egyszóval minden megvan itt, ami jellemző az Keleti-Alpok térségére.
 
A turistaközpont Göstling-ben található, ahol mind az olyan kültéri kalandokat, mint a raftingolást, és a Ybbstali fürdő révén a beltéri kényeztetést is megtalálhatják a vendégek.

HOCHKAR

A hegyre kétféleképpen juthatunk fel: vagy a Hochkar alpesi útvonalat (Hochkar-Alpenstraße) választjuk, amely egészen a 1491 méter magasan fekvő menedékházig visz fel, vagy a négyszemélyes ülőlifttel utazunk az 1770 méteren lévő Hochkar-Vorgipfelig.

Hochkar-libegő

A hochkari négyüléses felvonó egyszerűen és gyorsan segíti a hegyek szerelmeseinek a feljutását az 1770 méter magas hegyállomásra. Onnan pedig, a Geischlägerhaus-tól, kellemes és széles út vezet a hegy csúcsára – mindössze 20 perces sétával felérhetünk az 1808 méteres pontra. Innen természetesen egészen lenyűgöző panorámában lehet része minden túrázónak: zöld legelők, hűs erdők és az Alpok közeli hegycsúcsai felejthetetlen látványt nyújtanak! Azoknak, akik viszont ennél komolyabb túrára vállalkoznának, összesen 150 km-nyi megjelölt út és ösvény áll rendelkezésre. 

Völgyállomás: Hochkar Schutzhaus. Innen indul a libegő és innen érhetjük el a Hochkar barlangot ill. egy túraút indul egy szép kis hegyi tóhoz. A felvonó üzemelési ideje a Hochkaron: szeptember végéig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között. Rossz idő esetén nem üzemel.

A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedi a bátorságát és ide kilép, nem csupán 120 méterre a mélybe láthat le, de a tájban is több kilométernyi távolságra gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni – tehát áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége!

kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lélegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe.

A kilátóplatform, a Hochkar 360° Skytour része a kb. egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

Hochkar-barlang

A Hochkar barlang Alsó-Ausztria harmadik legnagyobb cseppkőbarlangja, teljes hossza több mint 600 m. Vezetések csak nyáron. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »