Herzogenburg

Herzogenburg

Mostviertel Tourismus GmbH
3250 Wieselburg, Österreich
Adalbert-Stifter-Straße 4

T +43 (0)7416/521 91

F:+43 (0)7416/521 91
office@most4tel.com

www.mostviertel.info

Herzogenburg település AusztriábanAlsó-Ausztria tartományban, a Sankt Pölten-Land járásban

A nagy múltú Herzogenburgi Apátságban 900 év történelme köszönt vissza ránk. Barokk újjáépítése 1715-ben kezdődött a híres építészek, Jakob Prandtauer és Joseph Munggenast jóvoltából. A pompás, napjainkra teljeskörűen átalakított apátságot Ágoston-rendű kanokok lakják. Ezen felül évente itt kerül megrendezésre az alsó-ausztriai nyári gyerekfesztivál, a „Niederösterreichische Kindersommerspiele (NÖKiss)”. A kiterjedt műgyűjtemény értékes darabokat tartalmaz a gótikától napjainkig. A díszterem, a kincstár, a könyvtár és az érmeszoba, valamint a barokk képszoba kiemelik az apátság nagy jelentőségét a művészettörténet szempontjából.

Az örökkévalóság tanúja

Herzogenburg apátsága igazából egy nagy műalkotás. Egy 75 perces vezetés alatt betekintést nyerhetünk történelmébe és az Ágoston-rendű kanokok közösségének életébe. A „Zeitzeuge der Ewigkeit“ című kiállítás keretein belül a főpapi lépcsőház, a díszterem, különböző gyűjtemények, a kórus, a kincstár és a könyvtár is megtekinthető.

Herzogenburg apátsága: spirituális központ a Szent Jakab út mentén

A Herzogenburgi Apátság szívében áll az 1014-ben felavatott apátsági templom. Az osztrák későbarokk egyik legjelentősebb építményeként tartják számon, melyben egy Johann Hencke orgona található. Mellette található az Osterkapelle-kápolna, melyet személyes imádságra használnak.

Az apátságot kertek veszik körül, mint pl. a főpapi kert szökőkúttal és a virágzó rózsakert. A kedvesen berendezett ajándékbolt nemcsak vallási könyveket és CD-ket kínál, hanem borokat és ivóleveket it.

Számos látogató gyalogosan keresi fel az apátságot, hiszen közvetlenül a Szent Jakab zarándokút mentén fekszik (Purkersdorf-Göttweig szakasz). Így manapság egy népszerű zarándokhelynek minősül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »