Annaberg

Annaberg

Mostviertel Tourismus GmbH
3250 Wieselburg, Österreich
Adalbert-Stifter-Straße 4

T +43 (0)7416/521 91

F:+43 (0)7416/521 91
office@most4tel.com

www.mostviertel.info

Annaberg osztrák község Alsó-Ausztria Lilienfeldi járásában. Annaberg a tartomány Mostviertel régiójában fekszik a Türnitzi-Alpokban. Legfontosabb folyóvizei a Türnitz, a Tannbach és a Lassingbach. Területének 81,5%-a erdő. 

Annaberg területét 1202-ben adományozta VI. Lipót herceg az általa alapított lilienfeldi cisztercita apátságnak. Gerhard apát 1207-ben kezdte el betelepíteni a 976 m magasan fekvő, hegyek közötti nyerget. Tíz évvel később már állt egy Szt. Annának szentelt kápolna és egy kicsi, de állandó település. A kápolnát 1327-ben a zarándokok nagy száma miatt kibővítették. Annaberg 1380-ban vált önálló egyházközséggé.

harmincéves háború alatt, 1639-ben az egész falu leégett és II. Ferdinánd császár özvegye, Gonzaga Eleonóra támogatásával épült újjá. A 18. századtól ezüstöt, ólmot, gipszet, szenet bányásztak a környező hegyekben. A Mariazellerbahn vasútvonalának 1907-es elkészültével a falu könnyen elérhető vált a turisták számára is.

  • a Szt. Anna-plébániatemplom
  • a langseitenrottei Szt. Joachim-templom
  • az 1930-ban elkészült evangélikus templom
  • az Annaberg környéki hegyek télen a síelők, nyáron a kirándulók kedvelt célpontjai

Annaberg – Alsó-Ausztria családi síterepe
Kezdöés képzett síelök körében egyaránt közkedvelt.
Embertömeg, tülekedés és közlekedési dugók kivételével minden megtalálható Annabergben, ami egy jó síterepre jellemzö: szívderítöen szép táj, kiszámítható idöjárás és meindenekelött rendkívül változatos, nagy kiterjedésü lesiklópályák. Síelök és snowboardosok, fiatalok és tapasztaltabbak kedvükre válogathatnak könnyebb és kényelmes lankák, igényes és meredek lejtök, valamint buckás pályák között. És ami a havat illeti: Ha Holle anyó kicsit gyengélkedik a hóágyúk akár éjjel-nappal föleg éjjel bevethetök.

Több összehasonlításból is egyértelmüen kiderült, hogy Annaberg Ausztria egyik legjobb ár-érték mutatóval rendelkezö síterepe. A gyerekek 6 éves korig – érvényes bérlettel rendelkezö szülök kiséretében – ingyen síelhetnek.

Az annabergi síiskola gondoskodik a leendö kis és nagy síbajnokokról, akik egy pár nap játékos gyakorlás után telejesen otthonosan mozognak a sípályákon.
A síterepen hangulatos síkunyhók jelentenek állandó, leküzdehetetlen csábítást. Az egész napi mozgás után – sőt közben is – érdemes be-betérni!

Felvonók:
2 négyszemélyes ülölift mozgó járdával
1 kétszemélyes ülölift
4 húzó felvonó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »