Wachau

Wachau

Donau Niederösterreich

Tourismus GmbH
Schlossgasse 3
A-3620 Spitz/Donau

Fax +43(0)2713/300 60-30
urlaub@donau.com

www.donau.com

T: +43(0)2713/300 60-60

Wachau, a Duna völgyének leghíresebb ausztriai szakasza az elbűvölő táj szépsége és a páratlan, értékes műemlékek révén, méltán az ország egyik legkedveltebb turisztikai régiója. A Krems és Melk között húzódó szakaszt elragadó szépségű bortermelő falvak keretezik, a meredek domboldalakra felkúszó szőlőültetvények és a dús erdők borította hegyek káprázatos összhangban vannak a folyó szinte minden kanyarulatánál feltűnő, a környéket uraló, impozáns várakkal.

A stratégiai helyen lévő Wachau régióban az Ausztriánál megszokott mértéknél is sűrűbben találkozunk gyönyörű apátságokkalkastélyokkalerődökkel. Az ország leglátványosabb és leglátogatottabb apátsága Melkben, már messziről láthatóan őrzi a Wachau nyugati bejáratát. Beljebb, a hegyek között Aggstein hírhedt rablólovagvára magasodik egy lélegzetelállító sziklán. Tovább haladva a Duna kanyargó völgyében a bájos Spitz és Weissenkirchen után a régió legnépszerűbb helye, Dürnstein kihagyhatatlan megálló, a Wachau jelképévé vált magas, kék-fehér apátsági templomtornyával, és Oroszlánszívű Richárd börtönéül szolgáló, parádés fekvésű várával.

Wachau keleti végén az ódon Krems városa, egyben a régió legnagyobb települése is. Kissé beljebb a Dunától uralja a környéket a magas hegyre épült, impozáns Göttweig apátsága, igazi toszkán hangulatot árasztva. Melktől nem messze a reneszánsz gyöngyszem Schallaburg várkastélya kínál nem mindennapi látnivalókat, káprázatos árkádos udvarával, elbűvölő parkjával és rendkívül izgalmas kiállításaival.

A Duna völgyének legnépszerűbb közlekedési eszköze a kerékpár, kimagaslóan fejlett infrastruktúra épül a kerékpáros turizmusra. Tavasztól őszig a Duna mindkét partján futó, jól kiépített kerékpárutak megtelnek a ráérősen kerekező, környéket felfedező kirándulókkal. Ráadásul a völgyben futó vasútvonalnak köszönhetően a visszaút is könnyen megoldható, hála a bicikliket szállító vagonoknak.

Wachau tágabb környéke is számtalan látnivalót rejteget, a tragikus sorsú Ferenc Ferdinánd trónörökös kastélya Artstettenben, vagy az angol Tudor stílusú, romantikus, neogótikus Grafenegg kastély gyönyörű parkjával kiemelkedő látnivaló. A számtalan gyönyörű apátság közül Altenburg kolostora és temploma az egyik legérdekesebb nevezetesség.

Wachau gasztronómiája elsősorban a helyi termékekre, a szőlőre, a borra és a sárgabarackra épül. Minden településen találunk pénztárcánknak megfelelő minőségi szolgáltatást nyújtó helyet, legyen az Michelin csillagos luxusétterem vagy egyszerű borozó, kitűnő borkorcsolyákkal.

További információ:  www.kirandulastippak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »