Libegők Éjszakája

Libegők Éjszakája

Idén is lesz Libegők Éjszakája. Az eseményt július 17-én, negyedik alkalommal rendezi meg a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.

Az esti libegőzés élményét a Mátrában két különböző helyszínen, továbbá a Bükkben, a Budai-hegységben, és a Bakonyban lehet kipróbálni. A mátraszentistváni Síparkban, Budapesten a Zugligeti Libegőnél, az eplényi KalandHegyen, a lillafüredi Libegőparkban és a sástói Oxygén Adrenalin Parkban éjszakába nyúlóan üzemelő felvonókkal és színes programokkal várják a közönséget. (Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a libegő átépítés alatt van.)

A Zugligeti Libegőn este 7 órától éjjel 1 óráig lehet Budapest éjszakai panorámájában gyönyörködni. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható, melyek elővételben is megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

Egészen 24 óráig üzemel ezen a napon a Sástót és az Oxygen Adrenalin Parkot összekötő, 500 méter hosszú Mátra Libegő, ugyan eddig lesz nyitva a bobpálya melletti büfé. Ezen a helyszínen nincs elővételes jegyvásárlás, az aznap megváltott jegyek a nap folyamán bármikor felhasználhatók.

A Lillafüredi Libegőpark pénztára ezen a napon este 8 óráig tart nyitva, a felső állomáson található Erdei kisbüfé ehhez igazodva várja a megéhezőket. Június 17-én, előzetes regisztrációval lehet részt venni a Jávor-hegyen vezető, 3 kilométeres Oxigén túrán. A családokat június 16-án és 18-án menetlevéllel végigjárható, fejtörős családi sétával, a megfejtőket apró ajándékkal várják.

Az eplényi Kalandhegyen reggel 9 órától egészen éjfélig járnak a felvonók, hosszabban vannak nyitva a vendéglátó egységek. Délután 13-17 óra között hagyományőrző bemutató és interaktív történelemóra lesz Krekács Zoltán solymásszal.

A mátraszentistváni Síparkban 11 és 20.30 között lehet élvezni a libegőket, melyeken kerékpárszállítási lehetőség is van. A résztvevők vezetett túrán vehetnek részt, street food ételekkel csillapíthatják éhségüket.

Az utolsó felszállási lehetőség általában fél órával megelőzi a pályák zárását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »