Hencse

Hencse

A Zselic és a Belső-somogyi homokvidék határán fekszik Hencse, azon az úton, amely Kadarkutat Szigetvárral köti össze. A faluba érkezőnek nyomban szembeötlik egy régi kúria, melyet hajdani szépségéhez méltón újított fel mai tulajdonosa. A kastély a környék egykori birtokosának, a Márffy családnak az otthona volt a XX. század közepéig, ma pedig az épület és parkja egy európai hírű üdülőközpontnak és golfpályának ad helyet.

A park természetvédelmi terület, ahol az ország legnagyobb, 400 éves tiszafája található.

A Zselici dombság lankái között megbúvó természetvédelmi területen kialakított minősítésű, golfpálya feltehetőleg a légvadregényesebb és legtermészetközelibb golfpálya egész Európában. A European Lakes golf club remekül ötvözi a 18 lyukú, nemzetközi minősítésű golfpálya kalandosságát a minden luxussal ellátott szálloda és étterem kényelmével.

6267 méter hosszú 90 hektár területen lévő pályát gyönyörű tavak és ősfák tarkítják. A lankás terepremek kihívás mind a kezdő, mind a gyakorlott játékosok számára, valamint a gyakorlópályán lehetőség van fejleszteni a golfjátékban való jártasságot. A klubház ideális helyszín konferenciák és találkozók megrendezésére, a szállodában szauna, gőzkamra, masszázs, jacuzzi és termálfürdő nyújt lehetőséget a teljes kikapcsolódásra, valamint az aktív pihenést kedvelők részére fitness terem, a szabadban pedig teniszpálya működik.

A vendégek számára a golfon kívül számos egyéb szabadidős program kínálkozik, mint például a lovaglás, halászat, vadászat, ezen kívül érdemes ellátogatni Pécsre és Villányba is.

További információk: www.hencse.hu  www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »