Nagyszakácsi

Nagyszakácsi

Nagyszakácsi középkori település, melynek kialakulásában jelentős szerepet játszott, hogy királyaink itt adományoztak földterületet kiváló szakácsaiknak. Innen ered a falu elnevezése is: Királyszakács, majd később Nagyszakácsi. 1993-ban hirdetett először a nagyszakácsi hagyományőrző egyesület Királyi Szakácsversenyt”, visszaálmodva és felidézve azokat, akik valaha királyaink asztalait jóféle étellel s itallal látták el. Azóta minden évben megérkeznek Nagyszakácsiba az ország legjobb szakácsai, hogy versengjenek a “Királyi Szakács” címért.

A királyi szakácscsaládok leszármazottaitól a helyi önkormányzat megvásárolta a Kossuth utca 153. számú ingatlant. A több mint 200 éves épületből az ezredfordulóra szakácsmúzeumot alakítottak ki, kertjében pedig pihenőházak lennének a kikapcsolódni szándékozó mai fakanálforgatók számára.

A Szakácsmúzeum és a Kemenceskanzen egész évben várja a látogatókat, akiket a királyi szakácsok is megvendégelnek, ha időben jelzik érkezésüket.

A település két irányból közelíthető meg: Kaposvárról Böhönyén át, a 68-as útról Tapsony felé letérve, illetve Szőcsénypuszta irányából, ahol a marcali és a balatonszentgyörgyi út találkozik.

További információk:

www.nagyszakacsi.hu

 www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »