Turkeve

Turkeve

Túrkeve város Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti szélén (Kisújszállás és Mezőtúr városok között, a Hortobágy – Berettyó jobb partján) helyezkedik el.
1876-ban csatolták Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez, mint a nagykun kerület egyik városát, így történelme és hagyományai révén a Nagykunság tájegységhez tartozik.
Túrkeve város legfontosabb gazdasági adottsága a termőföld, mely löszös közepes vízbefogadó képességű, erősen víztartó.Hasznosítható ásványi és bányakincsei a földgáz, termálvíz, agyag és (kismértékben) homok.
Vízkészletek a folyóvizekből vízkivétellel, továbbá a réteg- és mélységi vizek vonatkozásában viszonylag bőségesen állnak rendelkezésre. Túrkeve országunk egyik legmelegebb éghajlatú városa.
A város közigazgatási területének jelentős része a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának kezelése alá tartozik a Hortobágy-Berettyó folyó vadregényes tájai, valamint a Ecsegpusztai túzok és ugartyúk élőhelye védelmében.

A 78 C°-os gyógyvíz 2351 m mélységből tör a felszínre, amely kiválóan alkalmas idült reumatikus, ízületi, bőr- és nőgyógyászati betegségek gyógyítására, műtétek utáni rehabilitációra egyaránt.

A gyógyászati épületben található ülőpados gyógyvizes- és a szabadtéri gyógyvizes pezsgőmedence biztosítja az év 365 napjában a gyógyulást. A strandon úszó-, strand-, gyermekmedence, dögönyözős medence, csúszdás, pezsgőfürdős élménymedence, valamint különféle sportolási lehetőség várja a látogatót.

További információk:

www.turkeve.hu

www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »