Észak Morvaország

Észak Morvaország

Prokešovo náměstí 1803/8,

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz
Ostrava
T: +420 599 443 096

F: +420 599 443 095
vez@ostravainfo.cz

www.ostravainfo.cz

Az emberi hatások és a természet éles ellentétei az Észak-Morvaország és Szilézia régióban az érzések és élmények nem mindennapi keverékét eredményezi.

Az Észak-Morvaország és Szilézia régió rendkívül változatos területén megtalálhatók egyrészt a szénbányászat ipari maradványai és a szocializmus korának funkcionalista építményei, másrészt a bájos természet és a helyi őslakosok népi hagyományai.

Több tíz természetvédelmi terület

A Jeseníky- és Beszkid- (Beskydy) hegységek erdő borította csúcsai és hegyoldalai pompás kilátást nyújtanak a tájra. Télen a hegyvidékek síleksikláshoz és sífutáshoz sok karbantartott sípályát kínálnak. Az Észak-Morvaország és Szilézia régióban több tíz természetvédelmi terület található. Ritka növények romantikus sziklák között és gyönyörű erdők. A régió halakban gazdag tiszta vizeinek a horgászok örülnek a legjobban.

A technika és ipar történelme

Az Észak-Morvaország és Szilézia régió ipari hagyományai sok kiállításon, régi gépek, autók és más közlekedési eszközök gyűjteményeiben vannak bemutatva. Meglátogathat háború előtti csehszlovák erődítményeket vagy bányákat és bányamúzeumokat. A régióban több mint ezer kilométer kerékpárút van, melyeken minden látnivaló könnyen elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »