Port El Kantaoui

Port El Kantaoui

A városka Tunézia egyik legdivatosabb üdülőterülete, mely joggal hívható Tunézia „Rózsadombjának” ahol a szállodák Sousse központjától sorjáznak kilométereken keresztül Port El Kantaoui tiszta vizű strandjáig.

Ebben a festői kisvárosban főleg a gyerekek érzik jól magukat. Itt megtaláljuk a relaxációhoz szükséges nyugalmat, gyermekeink pedig háborítatlanul játszhatnak, mind a tengerparton, mind pedig az utcákon. Szinte alig közlekedik itt autó, a város utcáin tett esti séta pedig remek kikapcsolódást nyújt. A levegő párás, a városközpontban ugyanis sok a park és a szökőkút.

E hangulatos kis hely, nemcsak csodálatos hófehér luxusházairól, szállodáiról, bazárjairól, zenélő szökőkútjáról, szórakoztató centrumáról – és összességében – eleganciájáról híres, de itt található az ország harmadik legnagyobb jachtkikötője is. A mór stílusban épült luxuskikötő igazán elbűvöli az ideérkezőket. Macskaköves partja, a meséket idéző hajói, hangulatos éttermei, kávézói mindenkit bámulatba ejtenek. Az üdülőhely ideális választás a golf szerelmeseinek a környéken található számos golfpályának köszönhetően.

Az 1979-ben üdülőhelynek épült Port El Kantaoui elegáns butikok, strandok, golfpályák és vízparti éttermek egyvelege a tunéziai tengerparton. Az élet a jachtkikötő köré összpontosul, ahol a földközi-tengeri milliomosok pihentetik jachtjaikat. A köves utcák és a mór-andalúz építészet észak-afrikai hangulatot kölcsönöznek a turistabarát környezetnek. Ha kicsit autentikusabb képet szeretne kapni Tunéziáról, látogasson el a mindössze 10 perces taxiútra lévő Szúsza városába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »