Fuerteventura

Fuerteventura

Fuerteventura a Kanári-szigetek 8 szigete közül, Tenerife után, a második legnagyobb, és az Afrika partjaihoz legközelebb eső (97 km-re van a Fekete Kontinenstől). 20 millió éves, ezzel a legősibb szigetnek számít a szigetcsoportban. Fuertventurát az örök tavasz szigetének hívják: télen 15-21, míg nyáron 20-27 fok körüli hőmérsékleteket mérnek. A Kanári-szigetek közül itt találhatók a leghosszabb homokos strandok, valamint homokdűnék is láthatók. Egész Európa legszebb strandjai közé tartoznak az itteni partok.

Caleta de Fuste

A repülőtértől 10 km-re délre, Fuerteventura keleti partján fekszik a sziget egyik legnagyobb üdülőtelepülése, amely főleg angol turisták körében népszerű. Nincs óvárosa, mert kifejezetten üdülőhelynek épült. Bárok, éttermek, golfpálya, és bowlingpálya szolgálja a tartalmas kikapcsolódást, és vízisportolási lehetőségek is adottak. Strandja nem olyan szép, mint Corralejo dűnés tengerpartja, de családok, és gyermekek számára ideális, mivel nincsenek hullámok, annak köszönhetően, hogy egy védett öbölben fekszik. Caleta de Fuste központi elhelyezkedésénél fogva jó kiindulópont a sziget csodáinak felfedezéséhez is.

Corralejo

A sziget északi részén található Fuerteventura legnagyobb, és legnépszerűbb üdülőhelye. A kis halászfaluból mára egy színes, élettel teli, folyamatosan fejlődő település lett, de ennek ellenére sikerült megtartania eredeti báját. Legnagyobb nevezetességének strandjai számítanak: 10 km hosszú, finomhomokos tengerpartján még homokdűnék is vannak. Igen pezsgő helynek számít: rengeteg üzlet, étterem, diszkó, és bár várja a turistákat, Fuerteventura települései közül Corralejonak van a legjobb éjszakai élete. A tengeren kívül más vízes élményt is lehet itt szerezni: a BAKU Waterparkban a csúszdázáson kívül minigolf-pálya, elvarázsolt kastély, piac, bowling, és kalózhajó is gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról. Az aquapark mellett állatkert is található.

Costa Calma

Costa Calma népszerűségét főleg hihetetlenül fehér, homokos strandjainak köszönheti, amely kisgyermekes családok számára is ideális. A repülőtértől 80 km-re délre, a Jandia Nemzeti Park szélénél fekszik. Számos szálloda, étterem, és bár várja a turistákat, akik Costa Calmában főleg németek. Morro Jablénél, és Corralejonál csendesebb helynek mondható.

Morro Jable / Jandia

Morro Jable az eredeti halászfalu, míg Jandia az új része, a turistaközpont, de mára egybeépültek. Szintén népszerű üdülőhely, többen nem Corralejot, hanem Jandiát tartják Fuerteventura legnagyobb üdülőhelyének. Főleg német turisták látogatják nagy számban, akik kikapcsolódásáról számos szórakozási lehetőség gondoskodik. A Kanári-szigetek legnagyobb, és leghosszabb strandjai közül több is Jandia környékén található.

Vega de Rio Palmas

Vega de Rio Palmas a sziget egyik legszebb helye, érdemes itt megállni egy szigeten tett túra alkalmával. Szép temploma 1666-ban épült. Vega de Rio Palmas fehér házai nagyon szép kontrasztot alkotnak a természet színeivel.

Isla de Los Lobos

Corralejotól rövid hajóútra található a hihetetlenül csendes, és nyugodt Lobos-sziget természetvédelmi területe. Olyan növények, és madarak figyelhetők itt meg, melyek sehol máshol a bolygónkon. Különleges madárfajok, és mintegy 130 növényfaj várja a természet szerelmeseit. A terület fokozottan védett, kizárólag a kijelölt sétautakon lehet közlekedni.

További információ: www.spanyolorszag.lap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »