Kanári Szigetek

Kanári Szigetek

A Kanári-szigetek hét szigetből álló szigetcsoport a végtelen Atlantióceánban. A szigetcsoport spanyol autonóm közösség Marokkó közelében, amelynek tagjait két részre osztják, a keleti szigetek közé sorolható többek között Gran Canaria, Lanzarote és Fuerteventura. A nyugati szigetek: Tenerife, El Hiero, La Gomera, La Palma

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és egyben legnépszerűbb tagja; ez utóbbit kellemes mikroklímája mellett változatos tájainak köszönheti.

Lanzarote hivatalosan 7 csodával büszkélkedhet – de ebbe a hétbe még nem is számolják bele a híres szőlővidékeket, a remek borokat, a vulkáni krátereket, a víz alatti barlangokat, az elbűvölő strandokat és a sziget 5 saját szigetecskéjét sem…

A Kanári-szigetek második legnagyobb tagja egyértelműen a természetimádók kedvence: Fuerteventura teljes területét bioszféra-rezervátummá nyilvánította az UNESCO.

Bár nevében nagy, Gran Canaria valójában csak a harmadik legnagyobb tagja a Kanári-szigeteknek, a szinte tökéletes kör formájú sziget azonban kellőképp változatos ahhoz, hogy egy egész kontinensnyi érdekesség elférjen rajta.

Hasznos tudnivalók a utazáshoz

A Kanári-szigetek Észak-Afrika partjainál fekszik, a legközelebbi sziget, Fuerteventura mindösszesen 100 kilométerre található Marokkótól. A szigetek Spanyolországhoz tartoznak, így az európai uniós jogszabályok érvényesek.

Hivatalos pénznem, fizetőeszközök:

Euró. Bankkártyát szinte mindenhol elfogadnak (Mastercard, Visa egyaránt használatos), általában 5 euró felett lehet kártyával fizetni.

Időzóna:

(-1) óra Magyarországhoz képest

Országhívó:

+34 (0034). Kanári-szigeteki telefonszámra a 00 34, Magyarországra a 00 36 előhívóval lehet telefonálni

Elektromos hálózat:

220 V

Oltások:

Nem szükséges oltás, az egészségügyi és higiénés feltételek azonosak más európai országéval.

Utazáshoz szükséges okmányok:

Érvényes személyi igazolvány (kártya formátumú) vagy útlevél

Ivóvíz:

Közvetlen fogyasztásra nem javasolt a csapvíz, tisztított, palackozott vízet lehet vásárolni

Higiénia:

A szigetcsoport minden higiéniai elvárásnak megfelel, nem kell tartani semmilyen fertőzéstől

Flóra és fauna:

Mivel az éghajlat változatos,így érdemes tájékozódni a szálláshely pontos helyszínéről és klímájáról. A szigeten számos állat él, azonban mérgező kígyók, skorpiók stb. ismeretlenek a szigeteken.

Napsugárzás:

A nap meredekebben beeső sugarai és a tiszta levegő miatt a leégés veszélye magas, az UV sugárzás erős, ezért fontos a megelőzés. Javasoljuk, hogy felhős időben is, minimum 30-as faktorszámú napvédőt használjon, még abban az esetben is, ha rövid sétára indul. A sapka és kalap megvédi a napszúrástól.

Strandok:

A Kanári-szigetek teljes területén szabadstrandok (playa) vannak, a napágyakért és naperőkért kb. 4-8 € / fő kell fizetni.

Éttermek, vásárlás:

Bármelyik szigetet is látogatja meg, éttermek, vendéglátóegységek sokasága várja a vendégeket, ahol a helyi specialitások mellett a nemzetközi konyha széles kínálata is megtalálható. Más európai üdülőövezetekhez képest olcsóbban, a magyar pénztárcának is elfogadható áron lehet ebédelni, vacsorázni. A szupermarketekben a helyi kínálat mellett a világszerte ismert termékek nagy része megvásárolható. Minden nyaralóterületen megtalálhatóak a nemzetközi divatmárkák üzletei is.

Nyitva tartások:

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján.

Autóbérlés:

Betöltött 21. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

Magyarország konzulátusa:

Magyarország a Kanári-szigeteken tiszteletbeli konzulátust tart fenn, ennek elérhetősége:

  • hungriaconsulado@gmail.com
  • Telefon: +34 639 209 197 (Viberen és Whatupon is elérhető)

Tiszteletbeli konzul: Hermann-Boér Nóra Henrietta

Helyi magyar képviselet sürgősségi telefonszáma: +34 600 029 339

 

A Kanári-szigeteknek különleges klímája van. Egzotikus éghajlatának köszönhetően, a szigetcsoport egész évben kiváló üdülőhely az idelátogatóknak.

 

www.ibusz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »