Tara Nemzeti Park

Tara Nemzeti Park

A négy szerb nemzeti park egyike a Tara. Nevét nem a montenegrói Tara folyóról kapta, hanem a Tara-hegységről, amely Szerbia nyugati részén található. Szerbia hegységei közül az egyik leglátogatottabb a Tara, így számos jelzett turistaúton illetve biciklivel is járható makadámúton fedezhető fel. Több kiépített kilátópont van a területen, amelyekről csodálatos panoráma nyílik a Drina folyó szűk szorosára, illetve annak felduzzasztott részére, a Perućaci-tóra.

Természetjárás alkalmával a 220 négyzetkilométeres területen láthatunk rókákat, hiúzokat, szarvasokat, a vizes területeken vidrákat és több mint 130 madárfajjal is találkozhatunk. Kinek kinek a bátorságától függően, ha szerencsénk van még barna medvéket is megpillanthatunk. Szerbia veszélyeztetett állataiból itt, a Tara erdeiben élnek a legtöbben.

A Tara Nemzeti Parknak két főlátványossága van. Az egyik a Tara-hegység, melyről a nevét kapta, a másik pedig a kanyargós Drina folyó kanyonja, mely amellett, hogy közrefogja a parkot, a világon a harmadik legnagyobb folyóvíz által vájt szakadéknak számít. A zöld folyó, mely a Száva leghosszabb mellékfolyója, méltóságteljesen kanyarog végig sziklameredélyekkel szegélyezett medrében, csodálatos panorámát és remek raftingolási lehetőségeket nyújtva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »