Bibione

Bibione

Bibione, Magyarországhoz való viszonylagos közelsége miatt a magyar turisták körében is igen népszerű olaszországi nyaralóhelynek számít. Velencétől 60 km-re, Caorle, és Lignano között található. Hangulatos, rendezett, a turisták igényeit mindenben kiszolgáló, fejlett idegenforgalmi szolgáltatásokat kínáló város. Túlságosan olaszos hangulatra, történelmi épületekre azért itt ne számítsunk: egy kifejezetten turisztikai célból létrehozott üdülőtelepülésről van szó.

Bibione fő attrakciója homokos, 11 km hosszú, 120 m-es átlagszélességű, kék zászlós, viszonylag tiszta, de a legtöbbször zsúfolt tengerpartja. Mivel a tengervíz itt lassan mélyül, családok számára is ideális a város strandja, ill. elsősorban kisgyerekeseknek is ajánlott. Napernyők, napágyak (több szálloda vendégeinek ingyenesen biztosítja őket), zuhanyzók, mellékhelyiségek vannak a strand területén. Ha nem a szálloda saját strandján szállunk meg, vagy ott nem kapunk napernyőt, az egész strandot beborító napernyőrengetegből valamelyik napernyő bérlésére szükség lesz, mert csak azok adnak árnyékot. A gyermekeket ingyenes animációk várják, valamint az úszáson kívül lehetőség van siklóernyőzésre (melyet egy motorcsónak húz maga után, nagy élményt nyújt!), szörfözésre, és vitorlázásra is.

Bibione főutcáján, a Via Orsa Maggiore-n egymást érik a bárok, éttermek, és üzletek. A szórakozásról diszkók, bárok gondoskodnak, a városban bringóhintózni is lehet. Sokan nyaralnak a városban, a hangulat mindig nagyon pezsgő, nem kifejezetten csendes nyaralóhely Bibione. Számos sportolási lehetőség is igénybe vehető: strandröplabda, teniszpálya, és focipálya ad lehetőséget a családdal, vagy barátokkal való megmérettetésre.

A környéken számos kirándulást lehet tenni: például a közeli borospincéket, és szőlőskerteket felkeresve hangulatos bortúrát tehetünk.

A gyermekeknek nagy élményt nyújthat a Bibione-közeli (közúton 10 km, 15-20 perces út) Lignanoban található Aquasplash aquapark, és az aquapark közvetlen közelében épült Gulliverlandia, amely egyszerre lenyűgöző akvárium, és kisebb vidámpark is. Ennél nagyobb vidámpark a színvonalas Strabila Lunapark, szintén Linganoban. További örömöt, és felejthetetlen pillanatokat okozhat a gyerekeknek a Bibonéhez közel található Punta Verde vadaspark is. Ezekről információk, belépőjegy árak a Lignano útikalauzunkban.

A Bibionétól közvetlenül keletre lévő Lignano mellett, a tőle nyugatra lévő Caorle üdülőhelyet is érdemes megnézni (40 km-es / 40 perces út autóval). A hangulatos séták mellett, ill. a nagy strandon fürdőzésen kívül, ki lehet próbálni az ottani aquaparkot is. Kirándulási lehetőség a Caorle és Bibione között fekvő Laguna di Caorle. A Tagliamento és Livenza folyók lagunája természetvédelmi terület: figyelemre méltóak a náddal fedett halászházak, és a táj természeti értékei.

A kicsit távolabb lévő nevezetességeket említve: a Bibionétől 110 km-re fekvő Velence felfedezését a környéken nyaralva nem szabad kihagyni! Még ha nem is a legideálisabb időpont Velence meglátogatására a nyári csúcsszezon. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »