Cattolica

Cattolica

Cattolica Riminitől 24, Riccione városától pedig 10 km-re, Olaszország Emilia-Romagna tartományában, a Riviera Romagnolán fekvő üdülőhely. 2009-es adatok szerint 17 ezer lakosa van. A város tengerpartjának egyik első látogatója Lucien Bonaparte, Napóleon öccse volt. 1823-ban a számára túl zajos Rimini helyett inkább Cattolicát választotta.

A városnak nagy, finomhomokos, sekély vizű strandja van, a tengerpart látványát meghatározzák a hotelek, és az apartmanszállók, valamint a környező dombok. Tipikusan családi üdülőhelynek számít, a strandon mindenfelé kisgyerekeket látni, igazi családi atmoszférája van ennek a nyaralóhelynek. A Piazza I. Maggión esténként Cattolica hangulatos zenélő-táncoló szökőkútjának fény- és vízjátékaiban lehet gyönyörködni. Aki csupán strandolásra, a tengerparton való sütkérezésre vágyik, annak megfelelő lehet e szép, jó minőségű infrastruktúrával rendelkező kisváros. Számos éttermében remek fogásokat fogyaszthatók, a bárokban különleges italok kóstolhatók, a sok üzlet pedig az olasz vásárlási élményt nyújtja.

Nagy élményt szerezhet a gyerekeknek, és a felnőtteknek is a város híres akváriuma, az Acquario di Cattolica. Belépő ide 2017-ben: 20 Euró, 100-140 cm magas gyermekek, valamint 65 éven aluliak számára 16 Euró. 1 méternél alacsonyabb gyermekek számára ingyenes. Ezen kívül, a közeli Riminiben és Riccionéban világszínvonalú aquaparkok, vidámparkok és szórakoztató parkok is várják a kikapcsolódni vágyó nyaralókat – ezek miatt se fognak unatkozni a kicsik egy cattolicai nyaralás alkalmával. Riccione 10, míg Rimini 24 km-re fekszik Cattolicától.

Cattolicában, vagy környékén nyaralva, remek kirándulási lehetőség az innen autóval kevesebb, mint 1 óra alatt elérhető festői San Marino, vagy a strand mellett történelmi nevezetességeket is kínáló Rimini. Felhősebb napokon, vagy – mivel Cattolicától közúton 180 km-re található – Magyarországról Cattolicába érkezve, vagy hazafelé menet, Ferrara meglátogatását is érdemes megfontolni: a még ma is 15-16. századi városfalakkal körülvett 137 ezer lakosú város híres látnivalója a Castello Estense, egy remek állapotban lévő vár, vagy a San Giorgio székesegyház. Ferrara szépsége, és kulturális fontossága miatt a világörökség része. Ferrara felé útba esik Bologna is (amely Cattolicától egyébként 131 km-re van): hangulatos történelmi központjában igazi kikapcsolódás sétálni. Ferrarától közelebb, 82 km-re található egy másik híres történelmi város: Ravenna. A város 5-6. századi kora keresztény műemlékei szintén az UNESCO Világörökségi listáján szerepelnek. Híres gyönyörű bizánci mozaikjairól. Ezeken felül pedig egy vidám hangulatú kisváros. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »