Cesenatico

Cesenatico

A 20 ezer lakosú Cesenatico 7 km hosszú homokos tengerparttal várja a napozás szerelmeseit. Kisgyermekekkel érkező családok körében igen népszerű hely, de néhány éjszakai szórakozóhelyének köszönhetően a fiatalok közt is kedvelt – bár szórakozás és éjszakai élet szempontjából nem hasonlítható össze a zsúfoltabb, zajosabb, és bohémabb Riminivel, ugyanakkor Casenatico rendezettségben, színvonalban nem marad el délebbi „társától”, Riminihez hasonlóan minden igényt kielégít. Casenaticóban született a 2004-ben elhunyt híres profi kerékpáros, a Tour de France és Giro d’Italie győztes Marco Pantani.

Cesenaticot 1302-ben alapították. Jelképe a Porto Canale, Cesenatico kikötőcsatornája melynek tervrajzait Leonardo da Vinci készítette. Az 1 km hosszú, 1500-ban épített csatornát eredetileg 15 km hosszúra tervezték: a cél az volt, hogy elérje Cesena városát. A Canale mentén öreg, díszes, tarka vitorlás hajók láthatók. A városból kiemelkedik (nem egészen szépsége, inkább magassága miatt) a Piazza Andrea Costán épített 120 méter magas felhőkarcoló, a grattacielo, amely Olaszország egyik legmagasabb épülete, és 2007-ig Európa 30 legmagasabb épülete között tartották számon. Az érdeklődök a tengerészeti múzeumot is megtekinthetik.

A 38 km-re lévő Rimini és a 23 km-re fekvő Riccione számos kiváló, világszínvonalú aquaparkjai, vidámparkjai, és egyéb szórakoztató parkjai is lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. Rimini ezen felül történelmi nevezetességeket, és fantasztikus, pezsgő légkört is kínál.

Itt nyaralva remek kirándulási lehetőség az autóval alig több mint 1 óra alatt elérhető festői San Marino is, ahonnan, 657 m magasból, lélegzetelállító, a környező vidékre, és tengerpartra irányuló kilátásban lehet gyönyörködni. A miniállamba látogatókat a hangulatos terek, épületek, és egyéb nevezetességek is elkápráztatják. Bővebben San Marinóról lásd külön oldalunkat: San Marino. És, akik még több kirándulást terveznének a nyaralás mellé: Casenaticotól mindössze 34 km-re található Ravenna. A város 5-6. századi kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség részei. Ravenna gyönyörű bizánci mozaikjairól híres, és egy vidám, jó hangulatú kisváros. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »