Vieste

Vieste

A Gargano-félsziget legnépszerűbb turistacélpontja. Vieste sziklafalakra épült középkori óvárosában mintha megállt volna az idő: a szűk utcákon tett séták nagy élményt nyújtanak, egyes épületeket, az utca felett magasodó boltíves külső lépcsők kötnek össze (mignali). Az óváros kis, hangulatos éttermeiben, ódon díszletek között lehet remek olasz ételeket fogyasztani (de mindenképp figyelni kell az árakat, hisz az óvárosi éttermek igen drágák lehetnek). Naplemente után is különösen szépek az óvárosban tett séták. Vieste óvárosának vára, katedrálisa is megtekintésre érdemes, ezeken kívül számos szép templom nézhető meg a városban.

A sík részre épült újváros számos szállást kínál: itt főleg 19-20. századi épületekkel találkozhatunk.

Strandja homokos, kék zászlós. Számos rejtett, kisebb, csodálatos homokos partszakaszon is lehet napozni és fürödni. A strand felett igen érdekes sziklafalakat lehet csodálni, melyek a kréta időszakban keletkeztek.

Vieste kikötőjéből több érdekes hajókirándulást lehet tenni. Az egyik a tengeri barlangok (Le Grotte) megtekintése. A gyönyörű, kis barlangok csak ilyen módon, a tengerről láthatók. A hajók romlatlan, robinsoni partszakaszokon is megállnak, egy rövid fürdésre.

Viestéből a Tremiti-szigetekre indulnak kirándulóhajók. Az 5 szigetből (San Domino, San Nicola, Caprara, Cretaccio, Pianosa) álló szigetcsoport rendkívül népszerű a turisták körében, többek között, a szigeteket körülvevő kristálytiszta víznek, és a szigetek természeti csodáinak köszönhetően. A San Domino sziget a legfejlettebb turisztikailag, és ez az egyetlen az öt szigetből, ahol homokos strand található. A rendkívül zöld szigeten szállások is foglalhatók. A szigetcsoport másik lakott tagja a San Nicola sziget, sziklás sziget, gazdag történelemmel, egy kolostor is található rajta. A Pianosa olyan kicsi sziget, hogy nagyobb viharoknál a hullámok teljesen elfedik. A szigetek a horgászok, és a búvárok körében is igen népszerűek. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »