St. Corona am Wechsel

St. Corona am Wechsel

Wiener Alpen in Niederösterreich

Schlossstraße 1
A-2801 Katzelsdorf

Tel.: + 43 (2622) 789 60

Fax: + 43 (2622) 789 60-50

office@wieneralpen.at

www.wieneralpen.at

St. Corona am Wechsel a magyar határhoz közel, Alsó-Ausztriában, Wechselland területén fekszik. A Bécstől csupán 80 percnyire fekvő síterepből mára csak egy síiskola maradt meg, azonban ez télen kedvelt családi úti cél.

Az enyhe telek miatt az alsó-ausztiai St. Corona am Wechsel azonban profilváltásra kényszerült. A síterep bezárása óta komoly fejlesztésekbe invesztáltak, hogy a családokat idevonzzák.

A kis-és nagy gyerekek az egész évben működő „Corona Coaster”” bobpályán élvezhetik a sebességet.

Mini-Bikepark St. Corona terepén pedig egy 90 méteres varázsszőnyeg szállítja fel a kicsi bringásokat, ahol két pályán is tesztelhetik tudásukat és elsajátíthatják a mountainbike-ozás művészetét.

Mini-Bikepark mellett a szülők kényelmesen, a „Wechsel Lounge” fateraszáról kísérhetik figyelemmel csemetéiket.

Érdemes a 2,5 km hosszú hangya-tanösvényen („Ameisenpfad“) is kirándulni és rejtvényeket megfejteni. 15 állomás az erdei hangyák életébe nyújt betekintést. Az ösvény legmagasabb pontján pedig nyugágyak, padok és a hegyi víztározótónál egy játszótér vár.

St. Coronán van még egy Motorik-park is 25 ügyességi játékkal, amelyek a motorikus képességet fejlesztik.

St. Coronan a „Wexl Trails“ dobogtatja meg a MTB-os szíveket csak igazán, ahol minden korosztály nyeregbe pattanhat. A „Wexl Trails“ különlegessége az a 30 km-es szakasz, mely 1400 m-en alpesi gazdaságokhoz és hüttékhez vezet. Itt a mountainbike-osok havasi legelőtől havasi legelőig kanyaroghatnak, alpesi környezetben piknikezhetnek és élvezhetik a kilátást Kelet-Stájerországra vagy egészen Bécsig.   

St. Corona üdülőhely Alsó-Ausztriában a Bécsi Alpokban fekszik. Az egykori st. coronai síterep majdnem 50 éves története 2014 nyarán véget ért, amikor leszerelték mindkét ülőliftjét gazdasági okok miatt. A régi síterepből megmaradt a „Hanessen I” csákányos lift a hozzá tartozó piros pályával, valamint az unternbergi síiskola.

Jó hír viszont, hogy a síiskolát tovább fejlesztették, és egy nagy területen létrejött a Familienskiland St. Corona. Elkészült egy 350 méter hosszú tányéros lift, egy 90 méteres, fedett varázsszőnyeg, plusz egy kisebb futószőnyeges felvonó. Esti világítás is van, így sötétedés után is lehet itt síelni. A téli játszótér hódombján, illetve a bobvilág szánkópályáján önfeledten tombolhatnak a gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »