Cserkút

Cserkút

Cserkút a Mecsek déli lábához simuló település, ahova ha ellátogatunk, szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk. Pécs városától mindössze 9 km-re található ez a kis település, mely a mai napig megőrizte a csendet és békét, tehát a nyugalomra és békére vágyók tökéletes búvóhelye lehet.

Nevét a Csarra patakról kapta, mely a község lakosait szolgálta: vizét fogyasztották, az asszonyok pedig a patak vizében mostak. A patak az uránbányászathoz is segítséget nyújtott, melynek következtében a vize 1968-ban elapadt, de 1990 óta újra csörgedezik.

A település nevezetessége a nemzetközi hírű Árpád-kori plébánia, melyről az első írásos emlékek a XIII. századból ismeretesek.
A nyaranta időszerű falunapot, a gyermeknapot, az idősek napját, a május 1-ei kollektív kirándulást a közeli Jakab-hegyre évről évre népes részvételben bízva rendezik meg a községben.

Cserkút nemcsak történelmi múltjára, kies környezetére lehet büszke, hanem a tiszta, rendezett utcákra, a rengeteg virágra s nem utolsó sorban az itt élő emberek kedvességére, vendégszeretetére.

További információk: www.cserkut.hu  www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »