Patca

Patca

A falut körülvevő erdők, dombok lábánál több forrás található, amelyek hűsítő vizét a Csörge-patak gyűjti össze, és a falu végén fekvő Katica-tóban teljesedik ki.
Patca ” egyutcás ” zsáktelepülés-közúton a Szilvásszentmárton-Kaposvár közútba torkolló bekötőúton közelíthető meg. A faluból kiinduló, ill. áthaladó gyalogos és kerékpáros túraútvonalak több somogyi, sőt dunántúli településsel összekötik Somogyország eme gyöngyszemét.
2001-ben kezdődött az aktív turizmus úttörőjének számító Katica Tanya fejlesztése. Ez a létesítmény ma 120 főnyi szálláshellyel, Magyarországon egyedülálló bemutatógazdasággal, lovagvárral, a hangulatos Katica-tóval és szabadidős programok tucatjaival várja a látogatókat.
A községben a Polgármesteri Hivatalon kívül nincs egyéb intézmény, gyár, üzem, sőt, kereskedelmi egység, lerakat sem. A lakosság ellátását egyrészt mobil üzletek, vállalkozások segítik, másrészt rendelkezésükre áll a Falubusz, amellyel kényelmesen utazhatnak, bevásárolhatnak, intézhetik ügyes-bajos dolgaikat, esetleg különböző programokon vehetnek részt akár a megyén kívül is.
A Polgármesteri Hivatalban-Faluházban Könyvtár, Olvasóterem és Internetes Kávézó működik, melyet a falu népe ingyenesen látogathat.

További információk:

www.patca.hu

www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »